6 najboljših namenskih ponudnikov strežniških gostovanj – posodobljeno za leto 2020

Za vrhunsko mesečno naročnino bodo namenski ponudniki strežniških gostovanj dali veliko obljub, vendar jih vsi ne bodo izpolnili. Namensko gostovanje lahko stane več kot sto dolarjev na mesec, zato boste morali pogledati dlje od marketinškega žargona in se prepričati, ali boste res dobili tisto, kar potrebujete.


Želite vedeti, da boste zbrali dovolj sredstev, da bo vaše spletno mesto nemoteno delovalo, zato so danes in starost obvezne varnostne funkcije. Če ste novi v namenskem gostovanju in ne veste, kako nastaviti svoj strežnik, mora biti prednostna naloga upravljana podpora.

Preizkusil sem na desetine namenskih ponudnikov strežniških gostovanj, da sem našel najboljše možnosti tam. Zdaj sem tu, da vam pomagam izbrati pravega gostitelja za vaše potrebe.

Kratek čas? Tukaj so najboljše storitve namenskih strežnikov

 • InterServer – Popolnoma prilagodljivi načrti za široko paleto strežnikov nizkega in visokega cenovnega razreda
 • Tekoči splet – Izbor popolnoma upravljanih namenskih strežnikov, podprtih z močno strojno opremo za najvišje zmogljivosti
 • Domači vetrovi – Poceni, a zanesljivi namenski strežniki, kot nalašč za spletna mesta z veliko prometa in majhne aplikacije
 • Kliknite tukaj za še tri možnosti
 • Primerjalna tabela
 • Pogosta vprašanja

Kaj iščemo v najboljših namenskih strežniških storitvah

Od vseh načrtov, ki sem jih preizkusil, so bili ti dejavniki najpomembnejši:

 • Viri: Če boste plačali premijsko ceno za namensko gostovanje, morate poskrbeti, da sta vključena CPU-jev in pomnilnik dovolj za izpolnjevanje zahtev vašega spletnega mesta.
 • Izvedba: Zagotovljene so garancije za čas, vendar želite vedeti, kakšni so dejanski podatki o obstoju vašega gostitelja. Prav tako želite vedeti, da se bo vaše spletno mesto hitro naložilo za vaše obiskovalce, ne glede na to, kje na svetu so.
 • Vrsta skladiščenja: Shramba trdega diska ali trdega diska bo neposredno vplivala na uspešnost vašega spletnega mesta. Skoraj vsi gostitelji na mojem seznamu izbirajo med obema, pri čemer je HDD cenejša možnost.
 • Možnost za upravljanje namenskih strežnikov: Pri popolnoma upravljanih strežnikih ponudnik upravlja nastavitve strežnika, administracijo, varnost in operacije. To je odlična možnost, če nimate obsežnega znanja Linuxa. Nekateri namenski strežniki niso v celoti upravljani, vendar imajo upravljano podporo za osnovno vzdrževanje in nastavitev.
 • Cenitev: Namensko gostovanje je vrhunska storitev z veliko ceno, vendar obstajajo poceni namenski strežniki z dostojno zmogljivostjo. Vsi gostitelji na mojem seznamu uravnotežijo ceno in vrednost.

1. InterServer – Popolnoma prilagodljivi namenski načrti gostovanja

Čeprav InterServer ponuja številne vnaprej konfigurirane namenske strežnike »Rapid Deploy«, je prva stvar, ki jo boste opazili pri njeni storitvi, impresivna paleta prilagodljivih funkcij. Lahko prilagodite katero koli ponudbo, da ustreza vašim potrebam, kar pomeni tudi, da boste verjetno našli dobro možnost v svojem cenovnem razredu.

InterServerjeve rešitve

S procesorji, ki segajo od 4 do 24 jeder in do 256 GB RAM-a, lahko ustvarite namenski strežnik z izjemno zmogljivostjo ali pa se odločite za bolj skromno namestitev. Stroški se pogosto razlikujejo glede na specifikacije strežnika, vendar na splošno, vrednost za denar pri InterServerju je v primerjavi z večino drugih storitev odlična.

Večina InterServerjevi namenski gostovalni načrti kot osnovno črto vključite 250 GB trdi disk, kar je nekoliko razočaranje. Stroški za nadgradnjo na SSD pomnilnik se začnejo precej minimalno, vendar postanejo strmejši, ko dodate več prostora. Vendar pa, tudi najosnovnejši načrti vključujejo 10 TB pasovne širine prek 1 GB vhoda, kar je bistveno več, kot bo uporabljala večina spletnih strani.

Slaba stran namenske storitve gostovanja InterServerja je, da se vsi podatkovni centri podjetja nahajajo v ZDA, tik zunaj New Yorka. Z drugimi besedami, v ZDA, Kanadi in zahodni Evropi boste verjetno dobili odlično oceno uspešnosti, vendar se bodo vaši obiskovalci iz Azije in Avstralije morda soočili s hitrostmi nalaganja podparparjev..

Lastnosti:

 • Namenski strežniki: Dodate lahko točno toliko virov, kot jih potrebujete za izdelavo načrta, ki je primeren za vaš projekt in proračunu prijazen.
 • Izboljšane varnostne funkcije: Na vseh namenskih strežniških načrtih dobite brezplačno DDoS zaščito pred napadi do 20 GB.
 • Brezplačna upravljana podpora: InterServer bo poskrbel za vnovično namestitev sistema, težave s strojno opremo in popravilo napak.
 • Brezplačna storitev migracije: Ko premaknete obstoječe spletno mesto na enega od ponudnikovih namenskih strežnikov, podporno osebje poskrbi za nemoten prehod z malo ali brez izpada.

Preberite naše poglobljen pregled InterServerja za celoten seznam funkcij.

Obseg CPU-ja4 do 24 jeder
Oven8 do 256 GB, DDR4
SSD StorageDa, vendar za doplačilo
Lokacije podatkovnega centraSamo ZDA (New Jersey)
Podpora24/7 telefon, e-pošta, vstopnica in klepet v živo; Baza znanja

2. Tekoči splet – High-End Dedicated Hosting Services

Za razliko od InterServerja se Tekoči splet v celoti osredotoča na vrhunske konfiguracije namenskega gostovanja. Trije namenski gostovalni načrti tekočega spleta vsi so opremljeni z visoko ceno, ki bi jo pričakovali od vrhunske storitve.

Najosnovnejši namenski strežnik ima štirijedrni procesor, 32 GB RAM-a, dva 240 GB SSD-ja in 5 TB pasovne širine, kar glede na ceno ni slabo, niti ni odlično. Za štirikratne stroške lahko nadgradite na 16 jeder in podvojite RAM in prostor za shranjevanje, da ustvarite najbolj uspešen strežnik. Na voljo so dodatne možnosti za prilagajanje, vendar vam je bolje, denarno, s paketom.

Tekoče spletno gostovanje strežnikov

Tekoči splet ima tri podatkovne centre. Dva od teh centrov sta v ZDA, tretji pa na Nizozemskem. Če vaša ciljna skupina ni s sedežem v ZDA, se lahko odločite za evropski podatkovni center, čeprav to skoraj podvoji stroške vašega načrta. Po vsem svetu lahko pričakujete odlično uptime, a hitrosti nalaganja v Aziji in Avstraliji morda niso tako hitre.

Lastnosti:

 • Popolnoma upravljani namenski strežniki: Ne glede na vaš načrt, podporni agenti skrbijo za skoraj vse naloge strežnika za vas, v bistvu zagotavljajo pravilno delovanje vašega računalnika.
 • Premium nadzorna plošča: Tekoči splet vam omogoča izbiro treh premijskih nadzornih plošč – InterWorx, Plesk Onyx ali cPanel – ki olajšajo upravljanje domen, varnosti in funkcij..
 • Visokozmogljiva infrastruktura: Procesorji, ki so vključeni v cenovne načrte Liquid Web, kot je Intel Xeon Silver 4108, uporabljajo novejše tehnologije kot mnogi drugi ponudniki gostovanja. Oglasi vam tega morda ne povedo, toda osemjedrni procesor, ki je izšel pred desetletjem, ni tako učinkovit kot štiri- ali šestjedrni, ki je izšel pet let pozneje. Če je za vas pomembna uspešnost – in bi morala biti – je to nekaj, kar morate upoštevati.
 • 100-odstotno jamstvo za čas: To je višje, kot vam bo dala večina drugih gostiteljev. Če med mesecem ne morete dostopati do strežnika, vam Liquid Web dodeli dobroimetje za 10-krat več odmora..

Želite vedeti več? Preberite naše strokovni tekoči spletni pregled.

Obseg CPU-ja4 do 16 jeder
Oven16 GB do 256 GB, DDR4
SSD StorageDa, na vseh načrtih
Lokacije podatkovnega centraZDA, Nizozemska
Podpora24/7 podpora za telefon, e-pošto in klepet v živo; Baza znanja

3. Domači vetrovi – Dostojni in poceni namenski strežniki

Hostwinds se ne osredotoča na najnovejše, najdražje konfiguracije strežnika, temveč želi doseči dobro vrednost za svoj denar.. Cenovni strežniški načrti Hostwinds so dostopni naj bo rešitev vsekakor vredno razmisliti.

Začetni načrt Hostwinds vključuje štirijedrni procesor, 8 GB RAM-a, 1 TB pomnilnika na trdem disku (ali, alternativno, 120 GB SSD-pomnilnika), pa tudi 10 TB pasovne širine na 1 GB vrata, kar je več kot dovolj za povprečno spletno mesto z veliko prometa. Če je potrebno, lahko dodate več pomnilnika in RAM-a, in sicer za primerno plačilo, zaradi česar bodo skupni mesečni stroški relativno nizki.

Na zgornjem koncu možnosti Hostwinds boste našli 6-jedrni procesor z 96 GB RAM-a, do 1 TB pomnilnika na SSD (ali 3 TB na trdem disku) in 10 TB pasovne širine (z možnostjo nadgradnja na neomejeno): skratka, vse, kar potrebujete za zagon spletnega mesta z veliko prometa. Tudi če je vaš projekt glede na specifikacije dokaj zahteven, lahko s to konfiguracijo vseeno dosežete vrhunsko uspešnost in tudi ob nakupu..

Hostwindsovo namensko gostovanje strežnikov

Večina uporabnikov potrdi, da je čas Hostwinds velik, vendar je bilo nekaj poročil o spletnih mestih, ki so bila brez povezave več dni. Preden se odločite za enega od Hostwindsovih načrtov, morate pomisliti, da se vam lahko zgodi kaj takega – čeprav malo verjetno. V nasprotnem primeru vam podprete 99,9999-odstotno jamstvo za ponudnika, ki vam daje pravico do povračila na podlagi količine izpadov, ki jih vaše spletno mesto doživi na mesec.

Lastnosti:

 • Popolnoma upravljani namenski strežniki: Hostwinds vam daje na razpolago celotno skupino strokovnjakov, ki zagotavlja pravilno delovanje vašega strežnika. Kadar koli naletite na težavo, ki je ne morete rešiti sami, je prisoten agent, ki vam nudi takojšnjo pomoč.
 • Dodatek za integrirane nočne varnostne kopije: Za majhno ceno bo ponudnik ustvaril vsakodnevne varnostne kopije vašega strežnika, tako da vam ni treba skrbeti. Varnostne kopije lahko shranite v nedogled in do njih lahko kadar koli dostopate.
 • Ameriški in evropski podatkovni centri: Družba Hostwinds deluje v treh podatkovnih centrih – dva v ZDA in eno na Nizozemskem – čeprav sta ta v najemu, ne pa v lasti podjetja. Oprema Tier 4 bi morala zagotavljati, da vaše spletno mesto ne bo presegalo 26 minut premora na leto (to je 99,995% pričakovanega podaljšanja).

Če želite izvedeti več o podjetju, preberite naše poglobljen pregled Hostwinds.

Obseg CPU-ja4 do 6 jeder
Oven8 GB do 256 GB, DDR4
SSD StorageDa, na vseh načrtih
Lokacije podatkovnega centraZDA, Nizozemska
Podpora24/7/365 telefon, vozovnica, e-pošta in klepet v živo; Baza znanja

4. FastComet – vnaprej konfigurirani namenski strežniki z nadpovprečno zmogljivostjo

Kot v primeru tekočega spleta, Namenski načrti gostovanja FastComet-a so dokaj drage v primerjavi s povprečjem. V zameno dobite spletno mesto s hitro nalaganjem in izbiro 11 visoko zmogljivih podatkovnih centrov, razporejenih po vsem svetu.

Namensko gostovanje strežnikov FastComet

S štirimi predhodno konfiguriranimi možnostmi namenskega strežnika vam FastComet ne daje veliko prostora za prilagajanje. To ni nujno slabo. Če nimate zelo specifičnih potreb po gostovanju, lahko s katerim koli od teh paketov opravite hiter nakup in začnete delati pri prenosu, ne da bi se morali skrbeti za vsako majhno podrobnost.

Če imate posebne zahteve glede strojne opreme, razpoložljivi CPU-ji znašajo od dveh jeder za osnovni načrt do 16 jeder za premijo. Dobite med 4 GB in 32 GB RAM-a ter med 4 TB in 7 TB pasovne širine, odvisno od svežnja, ki ga izberete, kar je nekoliko manj od tistega, kar vam bodo ponudile druge storitve.

Poleg tega je shranjevanje SSD vključeno v vse načrte. Čeprav vam osnovni načrt ponuja le 80 GB prostora za shranjevanje, lahko z najdražjim paketom dosežete velikodušnih 640 GB.

Lastnosti:

 • Popolnoma upravljani namenski strežniki: FastComet vam omogoča, da izkoristite namensko gostovanje, ne da bi morali biti dobro seznanjeni z Linuxom. Skupina za podporo bo skrbela za vzdrževanje in varnost strežnika, tako da se lahko osredotočite na svoj projekt.
 • Hitro zagotavljanje: Strežnik se lahko namesti v nekaj minutah, ne pa v urah ali dneh. Poleg tega lahko svoje vire kadar koli povečate, ne da bi pri tem imeli zastoje.
 • Procesorji AMD EPYC 7501: Ti so vključeni v vse načrte in so novejši in veliko zmogljivejši od starejših procesorjev Intel Xeon 1230 (v2 in v3), ki jih uporablja večina drugih gostiteljev.
 • Lokacije strežnikov po vsem svetu: Podatkovni centri FastComet-a so razporejeni po vsem svetu na mestih, kjer deluje malo drugih gostiteljev. S strežniki, ki so na voljo v Severni Ameriki, Evropi, Aziji in Avstraliji, bodo obiskovalci verjetno uživali hitrejše čase nalaganja.

Za več informacij o različnih načrtih preberite naše strokovni pregled FastComet.

Obseg CPU-ja2 do 16 jeder
Oven4 GB do 32 GB, DDR4
SSD StorageDa, na vseh načrtih
Lokacije podatkovnega centraSeverna Amerika, Evropa, Azija, Avstralija
Podpora24/7 podpora za vstopnice in klepet v živo; baza znanja, vaje

5. Scala gostovanje – Dostojna zmogljivost, ki jo podpira odlična podpora

Namenske konfiguracije strežnika Scala Hosting niso primerne za zahtevne aplikacije, vendar so lahko dostojna možnost za spletno mesto z velikim prometom s povečanimi varnostnimi zahtevami. Če imate med dvema načrtoma izbiro, ne morete biti izbirčni glede svojih funkcij, hkrati pa vam ni treba skrbeti, da bi bili preobremenjeni z odločitvami, ki jih morda ne razumete v celoti..

Namensko gostovanje strežnikov Scala Hosting

Osnovni namenski načrt gostovanja Scala gostovanja je dokaj povprečen, s štirimi jedri CPU, 8 GB RAM-a, 5 TB pasovne širine in 1 TB HDD za shranjevanje. Njegova nadgradnja je približno 50% dražja kljub dejstvu, da vključuje isti procesor. Vendar pridobite dvojni pomnilnik in pasovno širino, pa tudi tri 1 TB HDD.

Podatkovni center Scala Hosting s sedežem v ZDA je stopnja 2 objekt, kar pomeni, da lahko doživite do 22 ur izpadov na leto. To pomeni 99,741% pričakovano podaljšanje v primerjavi z 99,995%, ki so jih ponudili drugi gostitelji na mojem seznamu.

Lastnosti:

 • Shramba RAID 10: Napredni načrt Scala Hosting uporablja konfiguracijo pomnilnika, ki vključuje odvečne diske za boljše delovanje in zanesljivost.
 • Brezplačno varnostno utrjevanje: To vključuje varnostno utrjevanje PHP – niz sprememb, zapisanih v datoteko PHP.ini za zmanjšanje naravnih ranljivosti programskega jezika – poleg zaščite pred grobo silo in ModSecurity, odprtokodnega spletnega f
 • Izberite lokacijo vašega strežnika: V ZDA in Evropi sta na voljo dva podatkovna centra, kar vam omogoča, da izboljšate hitrost nalaganja ciljne publike.

Če želite izvedeti več, preberite naše celoten pregled Scala gostovanja.

Obseg CPU-ja4 jedra
Oven8 GB do 16 GB, DDR4
SSD StorageNe
Lokacije podatkovnega centraZDA, Evropa
Podpora24/7 podpora za telefon, vozovnice in klepet v živo; Baza znanja

6. A2 gostovanje – One-stop-Shop upravljani in neupravljani namenski strežniki

A2 gostovanje ponuja široko paleto namenskih možnosti strežnika, ki so razvrščene v štiri glavne skupine. Načrti za upravljanje brez strežnika vam omogočajo popoln korenski dostop, vendar ne vključujejo licence cPanel, medtem ko dve od upravljanih možnosti (Discount SSD in Managed Flex) ponujata cPanel, vendar onemogočata dostop do korenin.

Edini načrt, ki vključuje tako korenski dostop kot licenco cPanel – kot bi po mojem mnenju moral imeti vsak namenjen gostiteljski servis – je Core Flex, ki je tudi najdražji.

Scala gostovanje namenskega gostovanja strežnikov

Glede strojne opreme, Namenski strežniki A2 gostovanja so spodobni, vendar le za svoje cenejše, v celoti upravljane možnosti. Na primer, njegov Mach Core Flex vključuje osemjedrni procesor, dva trdi disk 1000 GB z možnostjo dodajanja dveh 1 TB SSD diskov, 16 GB do 512 GB RAM-a in 20 TB pasovne širine. Na splošno dobite strežnik višjega cenovnega razreda za stroške, ki so tik nad tržnim povprečjem.

Lastnosti:

 • Upravljani in neupravljani strežniki: Če ste novi na namenskih strežnikih in še niste pripravljeni prevzeti polne odgovornosti za funkcionalnost in varnost svojega računalnika, je lahko dobra podpora upravljana podpora. Za razvijalce, ki imajo radi bolj prilagodljivo storitev, so primernejše tri možnosti brez upravljanja.
 • Turbo Boost strežniki: To so nadomestitvena mesta za Apache, zasnovana za 20-krat hitrejše nalaganje strani.
 • Podatkovni centri po vsem svetu: Štirje podatkovni centri A2 Gostovanja se nahajajo v ZDA, Evropi in Aziji, tako da lahko v večini regij sveta pričakujete velike hitrosti nalaganja spletnega mesta, če izberete pravo lokacijo strežnika za svojo občinstvo.

Za več informacij pojdite na naše poglobljen pregled gostovanja A2.

Obseg CPU-ja4 do 8 jeder
Oven16 GB do 512 GB, DDR4
SSD StorageDa, vendar le na nekaterih načrtih
Lokacije podatkovnega centraZDA, Evropa, Azija
Podpora24/7/365 telefon, vozovnica, klepet v živo in podpora Skype

Torej kateri namenski strežnik je pravi za vas?

Izbira med namenskimi ponudniki gostovanja je lahko zahtevna, še posebej, če niste prepričani o konfiguraciji, ki jo potrebujete za vaše spletno mesto. Navsezadnje je najpomembnejše dejstvo, ki ga lahko odvzamete iz te primerjave, da noben načrt ne bo ustrezal vsem potrebam.

Na primer, če imate zelo specifične potrebe po gostovanju, pojdite z InterServerjem, saj ponuja popolnoma prilagodljive načrte za strežnike nizkega in višjega cenovnega razreda z izjemnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

Če po drugi strani iščete popolnoma upravljano, praktično izkušnjo podpore in najboljšo možno strojno opremo za gostovanje tehnično težkega, prometnega spletnega mesta ali aplikacije, raje uporabite Liquid Web. Čeprav njegovi svežnja pridejo po najvišji ceni, veste, da je naložba vredna, ker lahko na svojih strežnikih zaženete skoraj vse – in s popolnim brezskrbnostjo.

Če želite, da bodo stvari lažje, ko se boste odločili za najboljšo možnost namenskega gostovanja strežnika, je tukaj najpomembnejše funkcije za vsako od zgoraj navedenih:

Funkcije izstopa
InterServerPrilagodite svoj namenski strežnik tako, da ustreza vašim potrebam do zadnje podrobnosti. Na voljo so cenovno ugodne in vrhunske specifikacije.
Tekoči spletV celoti upravljajo namenski strežniki, primerni za velika podjetja, kot tudi tisti, ki še niso seznanjeni s to vrsto gostovanja. V nekatere načrte so vključeni novejši, uspešni procesorji.
Domači vetroviPopolnoma upravljani in cenovno dostopni namenski strežniki. Najboljše za podjetja ali uporabnike, ki dejansko ne potrebujejo konfiguracije višjega cenovnega razreda.
FastCometV celoti upravljajo namenski strežniki z izbiro 11 visokozmogljivih podatkovnih centrov po vsem svetu. Novejši procesorji AMD EPIC 7501 so vključeni v vse načrte.
Scala gostovanjeIzbira dveh upravljanih namenskih strežnikov z dostojnimi viri. Odlična tehnična podpora naredi to storitev idealno za tiste, ki so novi v namenskem gostovanju.
A2 gostovanjeUpravljani in neregulirani namenski strežniki s štirimi lokacijami podatkovnih centrov po vsem svetu. Podjetja in izkušeni uporabniki lahko prihranijo denar z upravljanjem lastnega strežnika.

Pogosta vprašanja

Kaj je namenjeno spletno gostovanje?Namenski načrti za spletno gostovanje ponujajo oddaljene strežnike iz golega metala za posamezne uporabnike. To je edina vrsta gostovanja, ki omogoča popoln in ekskluziven dostop do fizičnega stroja. Vaš strežnik ni v skupni rabi z več strankami ali podjetji in ga je mogoče konfigurirati tako, da ustreza višjim standardom zmogljivosti.

Če se ne odločite za upravljani namenski načrt gostovanja, ste popolnoma odgovorni tako za funkcionalnost kot varnost namenskega strežnika.Zakaj imeti namenski strežnik?Namenski strežniki vam omogočajo popoln nadzor nad strežnikom in njegovimi specifikacijami, tako da se vam nikoli ne bo treba ukvarjati z brezimenimi virtualnimi viri na strežnikih, ki morda ali ne ustrezajo vašim zahtevam. Za večjo zmogljivost in varnost se boste morda odločili za nadgradnjo na namensko gostovanje.

Medtem ko zakupite namenski strežnik, se sredstva, ki so mu dodeljena, uporabljajo izključno za vaše potrebe. Poleg tega lahko do strežnika dostopate le vi in ​​/ ali vaše podjetje, zaradi česar ste manj ranljivi za zlonamerno programsko opremo in kraje.Koliko stane namensko gostovanje?Stroški namenskega gostovanja se lahko močno razlikujejo glede na ponudnika in specifikacije strežnika, ki jih izberete. Na splošno pa je namensko gostovanje bistveno dražje od skupnih načrtov in nekoliko dražje od možnosti VPS (virtualni zasebni strežnik).

Za nekatere najboljše ponudbe danes ne zamudite našega seznama najboljših storitev spletnega gostovanja.Je gostovanje v oblaku cenejše od namenskega strežnika?To je odvisno od nekaj dejavnikov. Na primer, za specifikacije nizkega cenovnega razreda je gostovanje v oblaku ponavadi cenejše od namenskega strežnika. Ker vaše spletno mesto ali aplikacija začne zahtevati več virov, se situacija obrne in verjetno boste prihranili več denarja s namenskim strežnikom. Predviden dejavnik prometa je predvidljivost prometa.

Namenskih strežniških gostovalnih načrtov ni tako enostavno (ali poceni) razširiti in / ali skleniti pogodb glede strojne opreme v primerjavi z oblačnimi možnostmi. Če je vaš promet razmeroma enakomeren, izberite namenski strežnik. V nasprotnem primeru je visoko razširljiva rešitev v oblaku boljša možnost.

Kliknite tukaj za več informacij o oblaku in VPS gostovanju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map