5 najboljših BREZPLAČNIH storitev gostovanja v oblaku [2020 UPDATE]

Posodobitev COVID-19: Tega ponudnika gostovanja običajno ne bi dali tukaj, ker ni brezplačen, a z nizko ceno 0,99 USD mislimo, da je resnično vreden stroškov.


Številna podjetja trdijo, da ponujajo brezplačno gostovanje v oblaku, vendar jih malo ponuja karkoli vredno. Kaj je dobra “brezplačna” storitev, ko dobite, je razočaranje kombinacija nezanesljivih in moteče počasnih? Najboljše brezplačne storitve gostovanja v oblaku omogočajo, da dejansko preizkusite njihove platforme, brez kakršnih koli zvijač ali lažnih obljub.

Ali obstajajo omejitve brezplačnega gostovanja? No, seveda. Vsak gostitelj se ločeno loteva svojega brezplačnega načrta in vsi ponujajo plačane nadgradnje zmogljivejših storitev. Preizkusil sem jih sam in natančno določil, kaj boste dobili z vsako platformo v oblaku in kako jih lahko uporabite za izdelavo svojega spletnega mesta ali aplikacije.

Preden nadaljujemo, nekaj nasvetov. Če želite kar najbolje izkoristiti brezplačno gostovanje v oblaku, boste morali vložiti kar nekaj časa in truda. Če ste pripravljeni plačati (malo!), Da si olajšate življenje, skok na zadnjo storitev (# 6) na seznamu.

Kratek čas? To so najboljše storitve brezplačnega gostovanja v oblaku:

 • Spletne storitve Amazon (AWS) – Primerek v oblaku nižjega cenovnega razreda je na voljo brezplačno 12 mesecev
 • Heroku – usmerjeno k razvijalcem, ki želijo hitro in brezplačno zagnati projekt
 • Bonus: Cloudways – Odlične storitve v oblaku v celoti, ki temeljijo na ponudniku po vaši izbiri, za nizke mesečne stroške
 • Oglejte si še 3 brezplačne gostitelje v oblaku
 • Primerjalna tabela

Kaj iščemo v najboljših brezplačnih storitvah gostovanja v oblaku

 • Zanesljivost in uptime – Gostovanje v oblaku, kot so sladkarije, je enostavno, vendar potrebujete najboljšo, najsodobnejšo infrastrukturo, da resnično sija. Ta podjetja zagotavljajo zanesljive, odvečne strežnike, kar pomeni visoke hitrosti uptime in hitrosti.
 • Več lokacijskih lokacij – Najboljši oblaki niso sestavljeni iz nekaj strežnikov, ki se nahajajo v Bangladešu, ampak iz več tisoč strežnikov po vsem svetu, ki sodelujejo. Skoraj vse storitve na tem seznamu ponujajo več možnosti uvajanja, ki zagotavljajo, da boste vedno imeli bližnjo lokacijo, ki bo takoj stregla obiskovalcem.
 • Dostop do virov – Kot sem že rekel, brezplačno gostovanje v oblaku prihaja z omejitvami. To, kar te fante razlikuje od ostalih, je, da imajo brezplačni nivoji dovolj sredstev, da dejansko preizkusijo storitev.
 • Prilagodljivost – Pri gostovanju pod par, je uspeh pravzaprav vaš največji strah. To je težko razširljivo, tako da ko enkrat dobite nekaj prometa, se bo vaše spletno mesto ustavilo. S podjetji na tem seznamu imate vedno možnost rasti.
 • Prijazno do razvijalcev – Če želite v najkrajšem času razviti najboljše aplikacije, potrebujete storitev, ki olajša stvari. Vse storitve na tem seznamu so usmerjene v razvijalce, vendar je nekaj resnično potrebno v prečiščevanju postopka.

1. Spletne storitve Amazon (AWS) – hitro, zanesljivo, varno in brezplačno

Domača stran Amazon Web Services

Amazonova vrhunska spletna storitev v oblaku AWS je razdeljena na tri izdelke: Elastic Compute Cloud (EC2), Elastic Beanstalk in Lightsail. Zadnja dva sta zasnovana kot enostavna platforma, ki uporablja vire računalništva v oblaku, ki jih ponuja EC2.

Najboljši del? EC2 ima brezplačen nivo, ki ponuja popoln dostop do omejenega nabora virov, vam omogoča, da se seznanite s storitvijo AWS in jo prilagodite svojim potrebam. The AWS brezplačna stopnja vključuje 12 mesecev dostopa, med katerimi boste dobili 750 ur računalništva na mesec. Impresivno in tako je mislil tudi naš strokovnjak. Vse o tem preberite v naši podroben pregled AWS.

Mikro instance, ki je na voljo s prostim nivojem, lahko poganjajo Linux ali Windows in so primerne za potrebe nizke do zmerne zmogljivosti. To ne bo dovolj za spletno mesto, ki je pripravljeno za proizvodnjo, vendar boste lahko namestite in preizkusite WordPress, kot tudi napredne okvire, kot sta Django in Node.js.

 • t2.micro primer – primerek v splošnem namenu v oblaku Ima 1 vCPU in 1 GB RAM-a, poleg izhodiščne ravni pa ponuja še dodatni CPU.
 • Popoln nadzor – Primeri EC2 so popolnoma prilagodljivi, kar pomeni veliko odgovornosti za vas. Tudi vmesnik ni najlepši, zato se pripravite na delo nadur, da boste vse popolno konfigurirali.
 • Dodatne storitve so na voljo brezplačno ali poskusno – Možnosti vključujejo GuardDuty za inteligentno odkrivanje groženj, RDS (Relational Database Service) za relacijske upravljane zbirke podatkov in SNS (Simple Notification Service) za storitve push push sporočanja..
 • Enostavno razširljiv v visokozmogljive stroje – Ko imate aktiven račun pri AWS, lahko vedno dodate več računskih primerkov. Samo izberite velikost in lokacijo primerka in ga postavite v nekaj minutah.

2. Heroku – najboljše brezplačno gostovanje v oblaku za razvijalce

Domača stran spletnega mesta Heroku

Od vseh podjetij na tem seznamu nobeno ne zagotavlja tako preproste in enostavne storitve kot Herokujeva. Obstaja veliko manj možnosti in funkcij, s katerimi se lahko ukvarjate: Dynos je sestavni del svoje storitve. Po Herokujevih besedah ​​so “Dynos izolirani, virtualizirani vsebniki Linuxa”. Zasnovani so za izvajanje kode na podlagi ukaza, ki ga je določil uporabnik, in tukaj je na voljo le šest vrst Prva je popolnoma brezplačna za uporabo.

Heroku postane taka kombinacija ničelnih stroškov in enostavne uporabe odlična možnost za študente in razvijalce. Ko se prijavite in začnete izvajati dyno, lahko takoj vzpostavite okolje za izvajanje. Za uporabo je na voljo več jezikov in okvirov, kot so Python, Node.js in Ruby, brez dodatnih konfiguracij.

The brezplačno dyno vam bo neto 512 MB RAM-a in 2 vrsti procesov (kar ustreza 1 vCPU), kar je odlična platforma za šolske projekte in splošno eksperimentiranje. WordPress in podobne platforme boste lahko zagnali v okolju PHP, vendar boste videli, da je primerek v oblaku Heroku nekoliko šibkejši od njegovih konkurentov.

 • Brezplačno dyno – Primerek brezplačnega oblaka ni vedno vklopljen, zato ga boste morali vklopiti po 30 minutah neaktivnosti. To omejuje njegovo funkcionalnost na situacije, kot so predstavitve kode in aplikacij, saj na njegovo razpoložljivost ni mogoče računati.
 • Enostaven za uporabo – Z uporabo elegantnega uporabniškega vmesnika Heroku lahko hitro in takoj dodate dynos in vse druge dodatke. Heroku vam omogoča, da se osredotočite na dejanski razvoj, pri čemer odstranite večino odgovornosti za infrastrukturo.
 • Buildpacks – Heroku omogoča takojšnjo namestitev razvojnih okolij za PHP, Node.js, Python in številne druge jezike, predhodno konfigurirane z vsemi potrebnimi nastavitvami in odvisnostmi.
 • Dodatki – Na vaš račun v oblaku je na voljo veliko dodatkov, nekateri brezplačno, drugi pa z nizkimi mesečnimi stroški. Dodatki, kot so Heroku Redis, Timber.io in Mailgun, ponujajo brezplačen načrt. Izvedite več v naši poglobljen pregled.

3. Google Compute Engine (GCE) – brezplačne ameriške primerke z veliko prostora za shranjevanje

5 najboljših BREZPLAČNIH storitev gostovanja v oblaku [2020 UPDATE]

Googlova storitev v oblaku GCE ponuja tono izdelkov – vendar lahko dobi zelo zmedeno. Številne možnosti zagotovo pošljejo novomeške razvijalce nazaj v prijetne roke rednih ponudnikov, zato se za trenutek odločite, ali ste pripravljeni umazati roke.

Primeri Compute Engine bodo vaši najboljši prijatelji za izdelavo spletnega mesta WordPress, brezplačna stopnja pa je vedno brezplačna. Na brezplačni ravni boste dobili en primerek f1 mikro na mesec in ponuja presenetljivo količino prostora za shranjevanje.

Googlova brezplačna stopnja GCE je odlična možnost, če iščete brezplačno gostovanje v oblaku za razvijalce, vendar boste morali biti v Združenih državah, da kar najbolje izkoristite to. Dobili boste samo primere v oblaku s sedežem v ZDA in pasovna širina ne bo na voljo za cilje, kot sta Kitajska ali Avstralija.

 • F1-mikro primer – Primerek vključuje 1 vCPU, 0,6 GB RAM-a, 30 GB prostora za shranjevanje, 5 GB prostora za shranjevanje posnetkov in 1 GB pasovne širine.
 • Preizkusite z 300 USD kredita – Če želite preizkusiti druge storitve GCE, lahko za prvo leto uporabe dobite 300 USD dobropisa. Vse kar morate storiti je, da odprete račun in zagotovite preverjanje identitete in podatke o kreditni kartici. Ne bodo vam zaračunali.
 • Brezplačen dostop do Googlovih naprednih tehnologij – Google je vodilni v industriji na hitro razvijajočih se področjih, kot so prepoznavanje govora, umetna inteligenca in diagnostika. Za vsako od njih so na voljo brezplačne preizkuse ali omejeni brezplačni načrti.
 • Integracija z Googlovimi izdelki – Če uporabljate G Suite, Dokumente, Oglase ali številne druge spletne izdelke, ki jih ponuja Google, je smiselno, da vse ostane na enem mestu in pod istim računom.

4. Microsoft Azure – najboljši časi in največ pasovne širine

Domača stran spletnega mesta Microsoft Azure

Azure ponuja a brezplačni sistem izdelkov zelo podobni AWS ‘: Nekateri so brezplačni 12 mesecev, drugi doživljenjsko, nekateri pa so na voljo za preizkus z uporabo dobropisov. Med viri v oblaku, ki so brezplačni 12 mesecev, boste našli virtualne stroje Linux, prostor za shranjevanje, podatkovne baze in pasovno širino.

Z velikimi dodeljenimi brezplačnimi viri Azure, zlasti pasovno širino, je odličen kraj za projekte, katerih cilj je pripravljenost na proizvodnjo. Viri, ki jih boste dobili brezplačno (1 vCPU, 1 GB RAM-a, 5 GB prostora), so dejansko več kot veliko ponudniki gostovanja v skupni rabi ponudbo vmesnih do naprednih načrtov!

Kaj je ulov? V resnici ni ulova, razen tistega, ki vpliva na vse te ponudnike oblakov – te platforme niso bile zgrajene za novinec. Potrebno je strokovno znanje, znanje in veliko časa, da vse skupaj lepo deluje – read o izkušnjah našega strokovnjaka v celoten pregled.

 • B1S virtualni stroj – 1 vCPU in 1 GB RAM pomnilnika. Prosti prostor za shranjevanje vključuje 5 GB.
 • Sojenje z 200 USD kredita – Uporabite dobropis za nakup katerega koli preskusnega izdelka in ga preizkusite 30 dni.
 • Linux ali Windows – Microsoftov Azure presenetljivo nikogar ponuja najbolj celovito podporo Microsoftovemu operacijskemu sistemu Windows. Na voljo so tudi stroji Linux, oba pa sta na voljo kot del brezplačnega nivoja.
 • Izjemno velika jamstva za čas nadgradnje – Osnovni navidezni stroji z enim primerkom imajo 99,9-odstotno garancijo za čas, na voljo pa je tudi neverjetna 99,99-odstotna garancija, če se odločite za nadgradnjo in dodajanje odvečnih primerkov.

5. Red Hat OpenShift – najzmogljivejši brezplačni primerek v oblaku

5 najboljših BREZPLAČNIH storitev gostovanja v oblaku [2020 UPDATE]

Red Hat, znan po priljubljeni distribuciji Red Hat Linux, ponuja vedno brezplačen začetni načrt zaradi svoje zanesljive platforme v oblaku. Ta začetni načrt vključuje najzmogljivejši primerek virtualnega oblaka na tem seznamu.

To je precej mogočna namestitev, toda bo vaš stroj po 30 minutah neaktivnosti prešel v mirovanje. Sama naročnina zahteva ponovno aktiviranje vsakih 60 dni, sicer se v celoti izteče.

To je pomanjkljivost, vendar to ne ustavi, da je OpenShift najboljši brezplačni gostovanje v oblaku za študente, ki je danes na voljo. Platforma je usmerjena v hiter razvoj (ne toliko kot Heroku, ampak veliko več kot AWS, GCE in Azure) in lahko brez težav izvaja skoraj vsak testni projekt ali šolsko aplikacijo, ki si jo lahko pričarate.

 • Začetni načrt – Vključuje primerek v oblaku s sedežem v ZDA s 4 vCPU-ji, 2 GB RAM-a in 2 GB prostora za shranjevanje.
 • Prilagojena upravljalna konzola – Gostovanje v oblaku lahko upravljate in konfigurirate s pomočjo ukazne vrstice ali prilagojene konzole, ki jo je razvil OpenShift.
 • Podpora razvoju – Platforma OpenShift omogoča enostavno namestitev okvirov in jezikov z uporabo predhodno konfiguriranih vsebnikov.
 • Git funkcionalnost – Uporabite vmesnik OpenShift za potiskanje posodobitev in sprememb kode v osnovno sliko. Omogoča enostavno sodelovanje v moštvu.

6. Bonus: Cloudways – ni brezplačen, ampak enostaven kot pita

Domača stran spletnega mesta Cloudways

Vredu. Cloudways ni brezplačen niti nima brezplačnega načrta, a čeprav so storitve brezplačnega gostovanja v oblaku super mamljive, se morate vprašati, ali ste pripravljeni na stopnjo zavezanosti in odgovornosti, ki jo prinašajo.

Če ste novejši v svetu gostovanja v oblaku in niste ravno pripravljeni na zavezo, ki jo zahtevajo nekatere storitve, je bolje poiskati poceni gostovanje v oblaku z visoko vrednostjo. Cloudways je moje osebno priporočilo, zahvaljujoč svoji predani podporni skupini, odličnim zmogljivostim in nizkim cenam. Celoten prenos lahko dobite v našem poglobljen pregled.

Cloudways deluje z uporabo obstoječe infrastrukture v oblaku: izbirajte med več različnimi storitvami v oblaku in Cloudways skrbi za uvajanje, konfiguracijo, nastavitev, varnost in posodobitve. Vse, kar vam preostane, je, da uživate v svojem novem gostovanju v oblaku.

 • Vaša izbira storitve v oblaku – Cloudways ponuja načrte, ki temeljijo na oblačnih storitvah DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS in GCE.
 • 24/7 podpora – Na voljo brez nobene brezplačne storitve gostovanja v oblaku. Podporni zastopniki Cloudways-a bodo tam ves čas na voljo, da vam pomagajo pri težavah, ki vplivajo na vaše gostovanje.
 • Brezplačna migracija – Strokovnjaki podjetja Cloudways bodo poskrbeli za popolno selitev za vas. Če se vam zdi, da želite od trenutnega ponudnika preklopiti na gostovanje v oblaku, lahko Cloudways postopek brezhibno naredi.
 • Upravljane varnostne kopije – Podjetje bo poskrbelo za varnostno kopiranje vašega celotnega gostovalnega vsebnika, s čimer bo enostavno na voljo za obnovitev.

Lahko najdete fantastično brezplačno gostovanje v oblaku, vendar je lažje plačati malo

Če želite samo eksperimentirati, ali pa razvijate projekte za svojo šolo ali zase, v resnici ni treba plačati. Prosti načrti so dovolj močni, da lahko prenesete večino tega, kar lahko vržete nanje, z njihovo uporabo pa se boste naučili veliko. Red Hat OpenShift in Heroku sta moja osebna favorita.

Po drugi strani pa, če si želite prizadevati za izdelavo pripravljenega okolja v oblaku, brezplačnih ponudnikov gostovanja v oblaku verjetno ne bo dovolj. Njihova pasovna širina je omejena, nekateri so nagnjeni k mirovanju po nedejavnosti, in vi boste imeli nalogo inženirja, da poskrbi, da se vse stisne skupaj.

Če potrebujete malo več pomoči na poti, Predlagam, da poskusite Cloudways. Z resničnimi, nadarjenimi strokovnjaki poskrbite za vaše gostovanje v oblaku, se lahko osredotočite na tisto, kar je najpomembnejše – vaš projekt.

Tu je odlična tabela, ki vam bo pomagala razrešiti stvari:

Osnovne specifikacije primerkaLokacije razmestitvePodporne in upravljane storitveBrezplačni nivo
AWS1 vCPU, 1 GB RAM-a, Amazon Block StorageGlobalnoSamo dokumentacija12 mesecev
GCE1 vCPU, 0,6 GB RAM-a, 30 GB pomnilnikaV celotni ZDA (globalno v plačanih načrtih)Samo dokumentacijaVedno brezplačna
Heroku1 vCPU, 512 MB RAM-a, shranjevanje prek dodatkovGlobalnoDokumentacija, neka okolja so predhodno konfiguriranaVedno brezplačna
Microsoft Azure1 vCPU, 1 GB RAM-a, 5 GB pomnilnikaGlobalnoSamo dokumentacija12 mesecev
Red Hat OpenShift4 vCPU, 2 GB RAM-a, 2 GB pomnilnikaSeverna Virginija in Oregon, ZDADokumentacija, neka okolja so predhodno konfiguriranaVedno brezplačen, vendar zahteva ponovno aktiviranje
CloudwaysOdvisno od izbranega ponudnika oblakovOdvisno od izbranega ponudnika oblakovDokumentacija, 24/7 osebna podpora, vse storitve so v celoti upravljaneTridnevno brezplačno preizkušanje
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map