5 BREZPLAČNIH orodij za vohunjenje na tekmovanju (seznam 2020)

Kot digitalni tržnik je pomembno vedeti, kakšna je konkurenca na spletu. Tako ostajate konkurenčni in poskrbite, da bo tudi vaše trženje enako dobro, če ne celo boljše.


S pravimi orodji lahko spoznate strategijo ključnih besed konkurentov, izboljšate njihovo vsebino in najdete najboljše možnosti za povezovanje.

Obstaja samo ena težava. Veliko teh orodij je precej drago. Če šele gradite svoje podjetje, morda nimate proračuna za orodja za velika imena. Poleg tega so nekatere od njih lahko zelo zapletene. Če vam primanjkuje časa, potrebujete orodje, ki ga lahko hitro uporabite.

Na srečo obstajajo brezplačna orodja, ki zagotavljajo skoraj enake funkcije popolnoma brezplačno, kar pomeni, da lahko vohuni za svojo konkurenco, ne da bi razbremenili svoj proračun. Ne bo trajalo dolgo, da pridobite potrebne informacije, da boste zmagali v konkurenčni igri.

Kaj iščemo v najboljših konkurenčnih raziskovalnih orodjih

Ogledali smo si vrsto spletnih konkurenčnih raziskovalnih orodij, da bi našli tiste, ki ponujajo največ funkcionalnosti. Nekatera ključna merila so bila:

 • Prost: Iskali smo orodja, ki so na voljo brezplačno (ali imajo vsaj brezplačno različico), tako da lahko raziščete svojo konkurenco, ne da bi morali plačati niti denarja.
 • Poglobljena analiza: Želeli boste imeti možnost generiranja podatkov o prometu, ključnih besedah, vsebini in še več.
 • Enostavnost uporabe: Imeti morate informacije, ki jih potrebujete, ne da bi morali iti skozi strmo krivuljo učenja.
 • Spremljanje blagovne znamke in podatki o SEO: To orodje vam bo pomagalo razumeti, kaj deluje za vaše tekmece.

No 1 Google Alerts – Najboljše za sledenje novicam o tekmovalcih

Dobro mesto za začetek vohunjenja za vaše tekmece je ugotovitev, ko se bodo omenjali po spletu. Google Alerts je odlično orodje za to.

google opozorila

Kaj dobite

Ker je to orodje od Googla, mojstra iskanja, ste lahko skoraj prepričani, da bo našel praktično vse primere, na katerih so omenjeni vaši konkurenti. Odličen je za:

 • Spremljanje blagovnih znamk konkurentov
 • Pridobivanje informacij o določenih izdelkih ali kategorijah izdelkov
 • Sledenje omenja določene dele vsebine, kot je vsebina tekmovalcev v temeljih

Je enostaven za uporabo z enim zaslonom, kjer izberete svoje možnosti. Določite lahko, kako pogosto želite prejemati opozorila (takoj, dnevno ali tedensko) in kje želite iskati omembe (novice, dnevniki, splet in drugo). Ko ustvarite opozorilo, se samodejno zažene, tako da je tudi čas, ko ste pripravljeni.

Edina slaba stran Google Alerts? Informacije niso posebej organizirane. To je samo en velik seznam. Kljub temu je preprosto in učinkovito.

Prijazno začetnikomDa
Spremljanje blagovne znamkeDa
SEO podatkiNe

# 2 Social Social Mention – Najboljše za iskanje več spletnih mest v družabnih medijih v realnem času

Na temo sledenja omembe je Social Mention vreden premisleka. To preprosto orodje ponuja sprotno iskanje socialnih medijev na več kot 100 platformah družbenih medijev.

5 BREZPLAČNIH orodij za vohunjenje na vaši konkurenci (seznam 2020)

Kaj dobite

S socialno omembo lahko:

 • Vnesite blagovno znamko, ime izdelka ali ključno besedo konkurenta in pridobite posnetek omembe v realnem času
 • Iščite po blogih, zaznamkih, slikah in videoposnetkih
 • Poiščite vprašanja, ki si jih ljudje zastavljajo o vaših tekmecih

Če iščete vse, je enostavno segmentirati svoje ugotovitve. Rezultate lahko razvrstite tudi po datumu ali viru, da poiščete najprimernejše rezultate za obveščanje o svojem marketinškem pristopu.

Ena izmed najboljših lastnosti Social Mention je analiza občutkov, ki jih pomirijo, da se prikažejo:

 • Ali je splošno počutje pozitivno, negativno ali nevtralno
 • Koliko posameznikov omenja blagovno znamko

Vmesnik družbe Social Mention se lahko zdi nekoliko zastarel. Povedano je koristen pregled, kako se ljudje počutijo o vaših tekmecih in o vas.

Prijazno začetnikomDa
Spremljanje blagovne znamkeDa
SEO podatkiNe

# 3 BuzzSumo – najboljše za analizo vsebinskega marketinga

Če vaši tekmeci ubijajo z vsebino, želite vedeti, kaj pritegne največ pozornosti, da lahko ponovite njihov uspeh. Tu prihaja BuzzSumo.

5 BREZPLAČNIH orodij za vohunjenje na vaši konkurenci (seznam 2020)

Kaj dobite z brezplačno različico

To orodje vam pomaga:

 • Poiščite najbolj uspešne vsebine na določeni domeni v preteklem letu
 • Poiščite priljubljene teme
 • Pridobite statistiko skupne rabe za Twitter, Facebook, Pinterest, Reddit in še več
 • Pridobite podatke o dolžini vsebine, vrsti vsebine in še več

Ker je vse, kar morate storiti, vtipkati ključno besedo ali URL, je BuzzSumo smešno preprost za uporabo. To orodje vam bo pomagalo prepoznati, katere vrste vsebine delujejo za vaše konkurente, tako da lahko objavite še boljšo vsebino, da pritegnete pozornost svoje publike..

Čeprav lahko orodje uporabljate brezplačno, boste morali ustvariti račun, če želite opraviti več kot določeno število iskanj. To vas omejuje tudi na prvih deset rezultatov.

Kaj dobite, če plačate?

Če nadgradite na načrt Pro BuzzSumo, odstranite omejitev števila rezultatov iskanja in lahko dobite več informacij o povratnih povezavah. Ogledate si lahko tudi vplivne osebe, ki delijo vsebino in iščejo v daljših obdobjih, od zadnjih 24 ur do zadnjih petih let.

Kdaj bi morali nadgraditi?

Dober čas za nadgradnjo na načrt Pro je, ko razmišljate o trženju influencerjev. Vedeti, kdo se povezuje z vsebino vaših tekmecev, je odlično izhodišče za sestavo lastnega seznama vplivnežev.

Prijazno začetnikomDa
Spremljanje blagovne znamkeDa, vendar morate za popolne rezultate nadgraditi
SEO podatkiNe

# 4 OpenLinkProfiler – najboljše za hitro analizo povratnih povezav

Ena izmed pomembnih stvari, ki jih morate vedeti o svojih tekmecih, je, kdo se z njimi povezuje. Obstaja veliko orodij, ki ponujajo analizo povratnih povezav, vendar so ta draga. Open Link Profiler je odlična brezplačna možnost SEO Profiler in tudi preprost za uporabo.

5 BREZPLAČNIH orodij za vohunjenje na vaši konkurenci (seznam 2020)

Kaj dobite z brezplačno različico

Poleg sledenja povratnih povezav do spletnega mesta vašega konkurenta lahko:

 • Oglejte si, katere strani imajo najbolj edinstvene povezave
 • Oglejte si, katere panoge najpogosteje povezujejo z vašim konkurentom
 • Določite vrste povezav (npr. Povezave iz blogov, e-knjig, intervjujev in mnenj)
 • Oglejte si besedilo zgornjega sidra, ki ga uporabljajo te vhodne povezave

To brezplačno orodje ima nekaj omejitev glede števila razpoložljivih rezultatov in kako si jih lahko ogledate. Če želite na primer videti vse sumljive povezave ali natisniti poročilo PDF o svoji konkurenčni analizi, se morate prijaviti za brezplačni račun SEOProfiler.

Kaj dobite, če plačate?

Če nadgradite na plačljivi račun SEOProfiler, boste lahko vsak dan dobili podatke o 1.500 ključnih besed. Prav tako boste lahko vodili več projektov in dobili dostop do nadzora blagovnih znamk, vohunjenja ključnih besed, raziskovanja domen in drugih orodij.

Kdaj bi morali nadgraditi?

Pri SEOProfilerju je čas za nadgradnjo čas, ko potrebujete bolj poglobljeno konkurenčno raziskovanje. Nadgradnja vam omogoča sledenje podatkov na do desetih spletnih mestih, kar pomeni, da lahko dobite odličen posnetek, kaj deluje v vaši niši.

Prijazno začetnikomDa
Spremljanje blagovne znamkeNe
SEO podatkiDa

# 5 WordStreamovo brezplačno orodje za ključne besede – najboljše za SEO in plačane podatke iskanja

Če tržite svoje podjetje, boste morali vedeti, kje vaši konkurenti dosegajo uspeh s ključnimi besedami za oglase s plačilom na klik in izboljšati optimizacijo iskalnikov (SEO). Pri tem pomaga brezplačno orodje za ključne besede WordStream.

5 BREZPLAČNIH orodij za vohunjenje na tekmovanju (seznam 2020)

Kaj dobite z brezplačno različico

Je enostaven za uporabo Samo vnesite URL in hitro boste dobili poročilo z:

 • Prvih deset predlogov za ključne besede, vključno s ključnimi besedami z dolgim ​​repom
 • Google obseg iskanja ključnih besed
 • Možnost filtriranja po panogah ali državah

Vnesite svoj e-poštni naslov in brezplačno boste dobili še več informacij, vključno z:

 • Raven konkurence ključnih besed
 • Ocenjena cena na klik
 • Popoln seznam sto ključnih besed

Račun za Google Ads lahko povežete, da dobite še več podatkov. WordStream ima tudi nekaj povezanih orodij, ki jih lahko uporabljate tudi brezplačno, na primer orodje za negativne ključne besede in skupina za ključne besede. Orodje za negativne ključne besede vam pove, katere ključne besede izključite iz oglaševalskih akcij Google Ads, zato ne zapravljajte denarja za nedonosne ključne besede. Orodje orodje za ključne besede združuje podobne ključne besede, kar vam olajša njihovo uporabo v vsebinskem marketingu in iskalnem trženju.

Ena omejitev brezplačnega orodja je ta, da ne dobivate priporočil, ki bi vam pomagala pri oglaševanju na družbenih medijih.

Kaj dobite, če plačate?

Pro različica programa WordStream je draga, tudi ko plačujete letno, zato je vsekakor naložba, o kateri boste želeli razmišljati. Vendar pa omogoča dostop do podatkov za Google in Bing ter do informacij, ki so koristne za socialne in prikazne oglase. Poleg tega WordStream ponuja “20-minutni delovni teden” za delo z vašimi oglasi.

Kdaj bi morali nadgraditi?

Čas za nadgradnjo je čas, ko ste pripravljeni pridobiti podatke o ključnih besedah ​​za oglaševalske akcije v družabnih oglasih in izkoristiti dodatno poročanje o konkurenčnih oglaševalskih akcijah s ključnimi besedami. Nadgrajena različica vključuje tudi nadzorno ploščo uspešnosti, ključne besede za oglaševanje v iskalnem omrežju Bing in sledenje konverzijam.

Prijazno začetnikomDa
Spremljanje blagovne znamkeNe
SEO podatkiDa

Težki hit konkurenčnih raziskav

Do zdaj smo se osredotočili na orodja, ki jih lahko brezplačno uporabljate, vendar je nekaj orodij, ki jih morate upoštevati, ali ste pripravljeni plačati za premijsko storitev.

SEMrush

Vse to v enem orodju je izjemno zmogljivo. Ponuja:

 • Analitika domen in ključnih besed
 • Prometna analitika
 • Sledenje položaju iskanja
 • Organske raziskave ključnih besed
 • Revizije vsebine
 • Sledenje povratnim povezavam
 • In veliko več

S SEMrushom lahko naredite veliko več kot obdržati zavihke pri svojih tekmecih. Prav tako boste lahko izboljšali delovanje svojega spletnega mesta, čeprav to stane vsaj sto dolarjev na mesec.

Velika prednost SEMrush-a je, da lahko na enem mestu rešite vse, kar je povezano z vsebinskim marketingom, iskalnim marketingom in SEO. Prav tako spremljate in objavljate v profilih družabnih medijev znotraj orodja in s pomočjo spletnega SEO preveritelja izboljšate svojo vsebino.

SEMrush lahko brezplačno preizkusite s sedemdnevno preizkusno različico (čeprav boste morali vnesti svoje podatke za obračun).

Podoben splet

Podobno je spletno podjetje za konkurenčno analizo in primerjalno analizo. Pomaga vam:

 • Poglejte v spletno strategijo svojih tekmecev tako, da vnesete njihov URL
 • Oglejte si analizo prometa in druge meritve za spletna mesta konkurentov
 • Ugotovite trende v industriji v svoji niši
 • Oglejte si, kaj želijo stranke in kako komunicirajo s spletnimi mesti, preden dosežejo svoje cilje

PodobniWeb pomaga pri konkurenčnih raziskavah, SEO in vsebinskih strategijah, ustvarjanju potencialnih strank in prepoznavanju vlagateljev.

Obstaja brezplačna različica orodja, ki jo lahko dobite kot razširitev za Chrome. Vendar je število rezultatov na metriki minimalno, v primerjavi z neomejeno. Do podatkov boste lahko dostopali le nekaj mesecev, v nasprotju z leti. Če vas zanima, vendar niste pripravljeni plačati velike mesečne takse, lahko zahtevate predstavitveni prikaz v živo.

Ahrefs

Ahrefs je še eno večnamensko konkurenčno raziskovalno orodje. S poudarkom na ključnih besedah, povezavah in vsebini je najboljša lastnost orodja velikost njegove baze podatkov. Trenutno spremlja 16 bilijonov vhodnih povezav, sedem milijard ključnih besednih zvez in milijardo delov vsebine. To je hec veliko, kajne?

Z Ahrefsom lahko:

 • Raziščite več domen in URL-jev
 • Sledite ključnim besedam
 • Ugotovite vrzeli v vsebini, ki vam dajo možnost, da prehitevate konkurente
 • Raziščite trende
 • Sestavite sezname ključnih besed za oglase in vsebino

Za to zmogljivo orodje boste morali vsako leto plačati na tisoče. Če se želite preizkusiti – ali pa samo opraviti hiter raziskovalni projekt -, lahko opravite sedemdnevno preskušanje za le nekaj dolarjev.

Katero konkurenčno raziskovalno orodje bi morali izbrati?

Z vsemi temi različnimi lastnostmi se težko odločite, katero orodje je najbolje za vaše potrebe. Spodnja tabela vam bo pomagala primerjati:

Najboljše zaBrezplačno za uporabo?Izjemna funkcijaDruge funkcije
Google AlertsSpremljanje novic o tekmovalcihDaEnostavna omemba poročilSledenje izdelkov, sledenje blagovnim znamkam, določanje virov za preverjanje
Družbena omembaIskanje v družbenih medijih v realnem časuDaAnaliza občutkaSledenje omembe blagovne znamke, opazovanje, kako ljudje dojemajo vašo blagovno znamko, iskanje videoposnetkov in vprašanj
BuzzSumoVsebinska trženjska analizaDa, vendar z omejitvamiStatistični podatki o izmenjavi med platformamiIskanje priljubljenih tem, pridobivanje meritev vsebine, ogled osebe, ki deli vsebino
Odprite povezavo ProfilerHitra analiza povratne povezaveDa, vendar z omejitvamiIndustrijski profili za povezavePrepoznavanje edinstvenih povezav, iskanje sidrnega besedila in ogled iz katerih virov prihajajo
Orodje za ključne besede programa WordStreamSEO in podatki o plačanem iskanjuDa, vendar z omejitvamiPriložnosti za ključne besedeIskanje predlogov za ključne besede, ogled Googlovega obsega iskanja, izboljšanje uspešnosti SEO in PPC

Na koncu bo odvisno od vrste konkurenčnih podatkov, ki bodo izboljšali vaše podjetje PRAVI ZDAJ. Tu so naša priporočila:

 • Če želite zelo preprosto orodje za spremljanje blagovne znamke, pojdite z Google Alerts
 • Če se osredotočate na ustvarjanje virusne vsebine, uporabite Buzzsumo
 • Če želite podatke o ključnih besedah ​​za SEO in oglase, uporabite brezplačno orodje WordStream

Ne glede na to, katero orodje boste izbrali, boste dobili dragocene informacije, s pomočjo katerih boste premagali konkurenco v spletu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map