4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

S toliko dodatki in vtičniki je ugotoviti, kaj je na vašem spletnem mestu, lahko težavno. Ne želite ničesar zapustiti, hkrati pa ne želite, da so strani tako zamašene, da zmedejo vaše obiskovalce in upočasnijo čas nalaganja.


Namen vašega spletnega mesta je zagotoviti, da boste zlahka našli na spletu, si zgraditi zaupanje med občinstvom, se izobraziti in zagotoviti resnično vrednost ter – skozi skrbno vodeno potovanje – pretvorite svoje obiskovalce v stranke, ki plačujejo.

Iz lastnih izkušenj, ki pomagajo neštetim malim podjetjem, da povečajo svojo spletno prisotnost, smo prepoznali najpomembnejše funkcije, ki jih mora vaše majhno podjetje vključiti na svojem spletnem mestu.

# 1: Elementi za izboljšanje zaupanja

Vaš potencialni kupec ima digitalni svet na dosegu roke. Izbirajo lahko kamor koli, vendar so na vašem spletnem mestu. Zdaj je nujno ustvariti zaupanje v vas in vašo blagovno znamko. Obstaja več načinov, kako to doseči:

Obiskovalcem omogočite obljubo

Pokažite svojim obiskovalcem to popolnoma razumete izzive, s katerimi se srečujejo in obljubim, da jim bom pomagal. Želite, da se to prikaže nad pregibom na domači strani, tako da je to ena od prvih stvari, ki jih vidijo.

Lep primer tega je spletna stran Nationwide Home Insurance:

državno zavarovanje stanovanja

Vključite blagovno znamko na jasen, jedrnat in dosleden način

Vaša blagovna znamka je odličen način, da obiskovalce vašega spletnega mesta seznanite, kaj vse počnete, saj pomaga ugotoviti, kdo ste, kaj ponujate in kaj vas izstopa od konkurentov.

Mehiška restavracija Mex Out je primer majhnega podjetja, ki to počne dobro in uporablja svoj logotip na celotnem spletnem mestu na subtilen, ne vsiljiv način:

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Predstavite svoje izjave

Vedno se obrnite na vesele stranke in jih prosite, naj vam napišejo pregled – ponavadi je vse, kar potrebujete, ponudba in dovoljenje za objavo. Žareč pregled lahko precej izboljša vaše izdelke ali storitve resnično za potencialne stranke.

Zendesk, podjetje za programsko opremo za storitve za stranke, je ustvaril skoraj revijo podobnih zgodb o uspehu, vključno z blagovnimi znamkami, osupljivimi slikami in celotnimi študijami primerov. Spletno mesto celo uporablja filtre za lažje brskanje po ustreznih pričevanjih.

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Vključite povezave do svojih profilov družbenih medijev

Povezave na vašo Facebook stran, vaš Twitter profil in vse druge platforme družbenih medijev, ki jih uporabljate, pomagajo pri gradnji zaupanja. Vaši obiskovalci lahko kliknejo povezave in vidijo, da ste prava blagovna znamka s pravimi sledilci – in upajmo, s pozitivnimi povratnimi informacijami resničnih strank.

Zagotovite zanesljivo platformo gostovanja

Najti najboljšo storitev spletnega gostovanja je nujno – če se vaše spletno mesto zlomi, bi lahko resno škodilo vašemu ugledu. Prepričajte se, da vaš spletni gostitelj ponuja napredne varnostne funkcije. Priporočamo močno rešitev spletnega gostovanja, kot so Hostinger, Liquid Web ali Flywheel.

Čeprav smo pri ponudniku gostovanja, je pomembno zagotoviti tudi čas nalaganja strele.

Glede na raziskave, ki sta jih opravili Akamai in Gomez.com, skoraj polovica uporabnikov spleta pričakuje, da se bo spletno mesto naložilo v 2 sekundah ali manj, verjetno pa bo opuščalo eno, če traja dlje kot 3 sekunde, medtem ko 79% spletnih kupcev pravi, da se ne bodo vrnili, če bodo kdaj imeli težave z uspešnostjo spletnega mesta.

# 2: Dragocena, informativna in ažurna vsebina

Vaše spletno mesto je samo tako dobro kot vsebina na njem. Vedno upoštevajte naslednje nasvete:

Imejte trdno tržno sporočilo

Ne delajte napake, če spletnega mesta objavite o vas. Svoje obiskovalce prepričajte, da so prišli na pravo mesto z uporabo »vi« in »vaš« v nasprotju z »jaz« in »jaz«.

Najem profesionalnega pisca tekstopiscev je vedno odlična ideja, saj bodo lahko na najbolj vznemirljiv način povedali svojo zgodbo in pomagali pretvoriti obiskovalce v stranke, ki plačujejo.

In zapomni si, z vsemi drugimi spletnimi mesti, ki tekmujejo za pozornost obiskovalcev, je manj pogosto več.

Newyorški fitnes studio Soul Cycle to naredi dobro, s kratko in sladko razlago:

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Kadar je mogoče, vbrizgajte osebnost

To vam ne pomaga samo pri izstopu – tudi obiskovalcem daje občutek, da se povezujejo s stvarnimi ljudmi, ne le z blagovno znamko. Če boste lahko vstopili v srca svojih potencialnih strank in njihovih misli, boste zmagali.

Čistilci modnih nagrad to naredijo fantastično dobro, z uporabo dotikov humorja in kreativnosti skozi:

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Povej svojo zgodbo

Stran „O nas“ je ključna, še posebej, če je vaše podjetje novo. Bodite verodostojni, jasno orišite svoje temeljne vrednote in delite zgodbo, ki stoji za vašim podjetjem.

Hammocks Yellow Leaf je le en primer majhnega podjetja, ki jim gre pravilno – humanizirati svojo blagovno znamko, tako da pojasni, kako njeni viseči opolnomočijo obrtne tkalce, ki jih izdelujejo:

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Dodajte blog

Vaš blog je lahko eden vaših najpomembnejših sredstev. Uporabite ga za več informacij o svoji panogi, predstavljajo objave gostov ustreznih strokovnjakov in ponujajo brezplačno svetovanje potencialnim strankam.

Blog za mala podjetja BizSugar posveti celoten sklop sodelavcem – tudi v kategoriji sodelavec tedna. To ustvarja zaupanje in spoštovanje med bralci, saj pomaga spodbujati lastni ugled blagovne znamke in spletno prepoznavnost.

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Nasvet za profesionalce: Izberite Weebly za izdelavo spletnega mesta in uživajte v njegovem uporabniku prijaznem ustvarjalcu blogov s povleci in spusti. Zmogljivi dizajnerski elementi olajšajo povezovanje s svojim občinstvom.

Vključite podatke o svojih izdelkih ali storitvah

Opisovanje vsakega izdelka, ki ga prodajate, vam bo v pomoč pri pretvorbi obiskovalcev spletnega mesta v plačljive kupce in po potrebi dodajanje slik..

Spletna mesta z najvišjimi uvrstitvami običajno imajo več strani kot njihovi kolegi nižjega ranga, kar pomeni več informacij, ki jih vključite na svoje spletno mesto, tem bolje!

Ustvari stran s pogostimi vprašanji

Stran s FAQ-jem ne samo da poveča vrednost, ki jo vaše spletno mesto ponuja, ampak lahko tudi prihrani čas, saj zmanjša število klicev in e-poštnih sporočil strank, s katerimi se lahko ukvarjate. Strani s pogostimi vprašanji so odlične tudi za SEO.

Vodnik Days Out vključuje oznake v svoja pogosta vprašanja za lažjo uporabo. Med besedilom in slikami je tudi dobro ravnovesje:

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Osvežite svojo vsebino

Nič tako hudega kot spletna stran bloga, ki ni bila posodobljena v šestih mesecih. Ko redno objavljate novo vsebino na svojem blogu, jo prikažite na domači strani, da prikazuje dejavnost.

Pomembno je tudi, da ste na tekočem in pogosto preverjate svoje objave, da zagotovite, da so vse posredovane informacije še vedno ustrezne in točne.

Vključi vizualne

Veste, kaj pravijo, slika pove 1000 besed in vse to – tako uporabite profesionalne, kakovostne, čiste in ustrezne slike in video posnetke na vašem spletnem mestu za dopolnitev besedila. Slike posnetkov imajo svoje mesto, vendar danes veliko spletnih mest ponavadi prikazuje originalne fotografije ali ustrezne posnetke zaslona.

Vložite v nekaj profesionalnih fotografij svojih izdelkov, pisarne in osebja, s katerimi bi resnično poenotili svoje podjetje.

SEO-prijazne funkcije

Zdaj, ko ste vsebino izpopolnili, je čas, da se prepričate, da tudi vaše spletno mesto deluje pravilno. Če je to za vas zastrašujoče, investirajte v strokovnjaka, ki bo vedel, kaj storiti. V nasprotnem primeru upoštevajte te nasvete:

Izberite preprosto ime domene

Ime vaše domene mora biti enostavno zapomniti in enostavno vnašati. Kadar koli je mogoče, se izogibajte črticam in številkam, ki so lahko SEO nočna mora.

Še en zgornji nasvet je, da se prepričate, da ime vaše domene ima sedež v državi, v kateri delujete (na primer .ca, če je v Kanadi), saj to pomaga tudi pri uvrstitvi v rezultate iskalnikov..

Izberite uporabniku prijazen dizajn

Kako dobro je zasnovano vaše spletno mesto, vpliva na to, kako dobro se ga uvršča – nenazadnje tudi zato, ker Google v svojih algoritmih še vedno uporablja človeški faktor.

To pomeni, da bodo obiskovalci preprosto odšli – če vaše spletno mesto ni prijazno do uporabnika – poveča stopnjo obiskov, kar bo negativno vplivalo na njegovo SEO.

Kot Forbes tako zgovorno trdi, so “spletni deskarji pozorni na pijane gnasti”, zato je ključnega pomena vse, kar jim pomaga, da se ohranijo na vaši strani. Elementi, kot so dolge drsne strani, kratki odstavki, glave in točke oznake, so vsi načini, kako to doseči.

Agencija za spletni dizajn htmlBurger pokaže svojo spretnost z uporabo preprostega vmesnika, ki je enostaven za uporabo. Njegova igriva animacija na njegovem logotipu (burger se odpre in ugasne, ko lebdite nad njim – poskusite!) Je tudi zabaven dodatek!

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Prepričajte se, da je vaše spletno mesto odzivno

Spletna mesta, ki odzivajo mobilne naprave, so dobro prikazana na vseh platformah, bodisi na namizju, pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Ker več kot 60% ljudi, ki uporabljajo pametne telefone za brskanje po spletu, ne gre kaj zares.

Google je temu posvetil velik poudarek že od posodobitve algoritma, kar povečuje vidnost odzivnih spletnih mest v rezultatih iskanja.

Andersson Wise Architects je dober primer, kako svoje delo predstaviti z velikimi in kakovostnimi slikami na namizju. Če jih gledamo na pametnem telefonu, so slike manjše, meni pa bolj viden:

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Vključite ustrezne ključne besede

Google vas bo nagradil za to na vsaki posamezni strani, kot so besedilo na spletnem mestu, naslovne oznake, slikovne oznake, metapodatki in URL. Obstaja vrsta brezplačnih orodij za ključne besede, ki vam lahko pomagajo, na primer SmallSEOTools.

Ko najdete ključne besede, ki so za vas, jih lahko vključite v objave na spletnem dnevniku. Poskrbite tudi, da bodo najpomembnejše vključene na vaši domači strani in v razdelku O nas.

Orodja za pretvorbo

To je zadnja ovira: pretvoriti svoje obiskovalce v plačljive stranke. Kako lahko to dosežete? S tem morate poskrbeti za naslednje:

Imejte jasno, očitno CTA

Uporabite gumbe, ki jih je mogoče klikniti, da obiskovalce pozovete k naslednjem koraku, kot so zahtevanje dodatnih informacij, načrtovanje klica, prijava na glasilo, spremljanje v družabnih omrežjih ali nakup.

Moietional govornica in življenjska trenerka Marie Forleo je uporabila CTA, ki jo je bilo nemogoče prezreti, ko je želela, da si ljudje naložijo brezplačno avdio izobraževanje, ki je na voljo na njenem spletnem mestu:

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Olajšajte vam stik

Vaša telefonska številka, e-poštni naslov in lokacija morajo biti vidno prikazani, običajno v zgornjem levem ali zgornjem desnem kotu domače strani. Prav tako je dobra praksa, da te podatke vključite v nogo vsake strani.

Spletni obrazec za stike je boljši od navajanja e-poštnega naslova, saj potencialnim strankam olajša stik, in če imate fizično podjetje, je pomembna tudi povezava do vaše lokacije v Googlovih zemljevidih.

Programska oprema za rešitve v oblaku, Achieve 3000, ponuja tri ikone za najbolj priljubljene potrebe strank – vsaka vodi na svojo ciljno stran – kot tudi vse potrebne kontaktne podatke spodaj.

4 obvezne roke za spletno mesto za mala podjetja (NASVET 2020)

Navedite svoje odpiralne ure

Obiskovalci morajo vedeti, kdaj je najboljši čas za stik – in kdaj lahko pričakujejo vašo glasovno pošto.

Zaključek

Vzpostaviti je treba svoje spletno mesto in poskrbeti, da bo vedno delovalo v najboljših močeh, še posebej, če tehnologija ni vaš forte. Na srečo je na voljo na stotine virov s klikom gumba, s katerimi lahko vaše spletno mesto postane boljše od vse konkurence. Odličen graditelj spletnih strani je vedno dobro mesto za začetek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me