4 edinstveni pivski logotipi in zakaj jih imamo radi

Industrija piva je ena najstarejših na svetu. Različice Alesov in lagerjev so nastajale že tisoč let. Nekoč so jih videli kot najvarnejše pijače, saj ni bilo sanitarne vode. Glede na to, ne preseneča, da je trg piva zdaj neverjetno prenasičen. Več kot milijon pivovarjev obstajay, od svetovnih blagovnih znamk do vintage craft piva in neodvisnih piv. Samo v ZDA, Na pijačo na leto porabijo 36 milijard dolarjev.


Ko se je industrija razvila, se je tako razširilo tudi njeno trženje. Zgodnji proizvajalci piva, kot je pivovarna Weihenstephan v Nemčiji, so začeli s promocijo in distribucijo alkohola že v 11. stoletju. Že takrat so piva izbirala po privlačnosti njihove etikete. Arhaični slog logotipa, ki ga Weihenstephan še vedno uporablja, je postal tradicionalen format pivskih logotipov.

Želite oblikovati svoj logotip?

Bili smo tam! Testirali smo vse najboljše storitve oblikovanja logotipov, da bi videli, kateri bi prinesel najboljši nov logotip za spletno stran Planet. Klikni tukaj prebrati vse o naših izkušnjah in ugotoviti, kdo je zmagal.

Če vam primanjkuje časa, lahko samo pojdite v Fiverr najti profesionalnega oblikovalca logotipov. Pravzaprav lahko dobite edinstven, prilagojen logotip, narejen za slabih 5 USD.

Vendar pa v 21. stoletju zahteva več kot le upoštevanje sloga logotipa industrije, da bi lahko vplivalo. S toliko imeni na policah, pivski logotip mora izstopiti, da pritegne pozornost. Pregledala sem nekaj najbolj edinstvenih pivskih logotipov, ki jih je treba vzpostaviti kaj mora storiti sodobna pivovarna, da bo uspela pri trženju svojih izdelkov.

Posredni pivski logotipi in veliki pivski logotipi

Da bi ugotovili, kaj pomeni dober logotip piva, moramo razmisliti, kaj je splošno. Trendi v trženju blagovnih znamk prihajajo in odhajajo, vendar je mogoče nekatere značilnosti opaziti v celotni industriji piva. Tej vključujejo:

 • Starinska oblika značke
 • Pisanje scenarijev
 • Podštevilke v pisavi sans-serif, vključno z lokacijo in starostjo pivovarne
 • Temne, močne barve, kot so zelena, modra in rdeča
 • Uporaba zlata za dodatne oblikovne lastnosti

4 edinstveni pivski logotipi in zakaj jih imamo radi [2020 UPDATE]

Toliko oblik piva uporablja ta format, kot bi ga lahko hodite mimo celotnega hodnika od njih, ne da bi pri tem zagrabili vašo pozornost. Kako torej naredite edinstven, odmeven logotip piva v tej moderni dobi?

Obstaja več taktik za ustvarjanje najboljši dizajn logotipa za vaše podjetje za pivo:

 • Uporabite sliko. Uporaba slik na etiketah piva je redka; če gre dobro, je lahko neverjetno močan.
 • Uporabite več barv. Svetlejši odtenki vam lahko pomagajo pri izstopu. Namesto, da se odločite za en ton (plus zlato), se lahko odločite za večbarvni učinek.
 • Povej zgodbo. Večina pivovarn ima fascinantno zgodovino. Če lahko to prevedete v podobe, potem bo vaša blagovna znamka odlično komunicirala.

Nasvet strokovnjaka: Lahko vidimo, da je izbira pisave pri oblikovanju logotipa bistvena. Ne zamudite našega seznama najboljših 70+ brezplačnih pisav za oblikovalce, vključno z nasveti, kako izbrati najboljše pisave za svoj projekt.

Unikatni pivski logotipi, ki pritegnejo vašo pozornost

1. Oculto pivo

Oculto craft pivo je ustvaril Budweiser – čeprav ga iz logotipa ne bi poznali. Oni se oddaljil od svojega tradicionalnega besednega znaka ustvariti edinstven dizajn, ki resnično ponazarja pijačo. Oculto pivo pripravljeno z modro agavo in aromatizirano s tekilo iz Mehike, zato je smiselno, da oblikovalec se je odločil za dizajn, ki ga je navdihnil državni festival “Dan mrtvih”. Oblika lobanje na izjemno belem ozadju je več kot dovolj, da pritegne pozornost. Vendar pa uporaba zlata obloga še vedno spominja na bolj običajne modele, zaradi česar je takoj prepoznaven kot pivo.

Še en pameten element Oculto piva je uporaba negativnega prostora. Zelo malo etiket piva vključuje preglednost steklenice v obliko. Način Oculto logotipa odreže odseke, da bi naredili oči in nos le še doda edinstvenost in vpliv zasnove. Pomembna je tudi izbira pisave; medtem ko večina logotipov piva uporablja tradicionalno pisavo, Edinstven, kodrasti pisavi Oculto je podoben tistemu, ki so ga uporabljali stari cirkusi in potujoče oddaje – ki so bili močno povezani z okultnim, magičnim in mračnim duhom. Ta rahla sprememba črk močno spremeni značaj logotipa.
4 edinstveni pivski logotipi in zakaj jih imamo radi [2020 UPDATE]

2. Temno obrtno pivo

Uporaba številnih barv je dober način, da vaš logotip pop, druga možnost je odsotnost barve. Če je vaša blagovna znamka živahna in slastna, ima lahko oblikovanje nazaj v odtenku sive barve dober učinek. Dark Penance obrtno pivo je sijajen primer tega. Njihova uporaba različni odtenki polnočne modre, s črno-belim senčenjem, odlično sporočajo sporočilo njihove blagovne znamke – kar se sprijaznimo, je grozno. Ker je pijača Imperial Black IPA, ki je znana po svojem globokem grenkem okusu, je ta temnejša znamka povsem primerna.

Posnetki samo še poostrijo ta ton. The modre črte in uporaba bele barve se zdi, da je lik skoraj brez duha, ki se dobro kombinira s starostjo na sliki. Podobno je črna ptica na vrhu videti kot krokar – simbol smrti. Oblikovalci so zagotovili, da je logotip očitno za pivo, kot slog risanja s svinčnikom daje tisti vintage občutek kar je sinonim za slog blagovne znamke industrije.

4 edinstveni pivski logotipi in zakaj jih imamo radi [2020 UPDATE]

3. Kirin Ichiban pivo

Čeprav je logotip piva Kirin Ichiban podoben tradicionalnemu slogu, ki sem ga orisal na začetku, še vedno uspe doseči edinstven odboj. Ichiban iz japonskega jezika prevaja kot “številka ena” in velik del njegovega logotipa govori o tej kulturni dediščini. Na Japonskem je bila uporaba zlata že dolgo pomembna; je bila videti kot barva avtorskih pravic in je ključni ton v mnogih spektakularnih palačah in zgodovinskih spomenikih države. Zlato simbolizira bogastvo in prestiž. Jasno je, zakaj so se oblikovalci Kirin Ichiban odločili za to barvno shemo v izdelku, ki trdi, da je številka ena!

Vendar pa daleč najbolj kulturno pomemben element zasnove je podoba. Zmaju podobna figura, ki jo vidimo na vsaki ponovitvi logotipa, se imenuje kirin. To legendarno bitje je del številnih starodavnih mitov vzhodne Azije. Kaže se, da se prikaže, kadar pride možen človek ali vladar. Še enkrat je ta simbol prestiž. Za tiste, ki vedo, kaj je, je sporočilo v trenutku. Vendar tudi brez kulturnega razumevanja, kirin očitno spominja na Daljni vzhod. S to pametno izbiro lahko Kirin Ichiban sporoči svojo kulturno dediščino, ne glede na to, kje na svetu je kupljena ali prodana.

4 edinstveni pivski logotipi in zakaj jih imamo radi [2020 UPDATE]
4. Uinta Brewing

Za razliko od zadnjih treh primerov Uinta Brewing dejansko ne uporablja svojega imena v logotipu. Pivovarna ima sedež v Salt Lake Cityju, kraju z močno identiteto in značajem. Leta 2010 je podjetje najelo zunanje podjetje za oblikovanje, da je ustvarilo paleto novih logotipov za vsa njihova piva. Njihov cilj je bil praznovanje na prostem in “brezčasne lepote gore zahod.” Če povem, da so bili ti cilji doseženi z nizko ceno.

The uporaba drznih večbarvnih slik, ki prikazujejo lokalne prizore je dovolj, da izstopa na kateri koli polici za pivo. Čeprav se slike odločijo za tradicionalno pisavo in kombinirano pisavo sans-serif, je postavitev in vsebina se precej razlikujeta od običajnih logotipov za pivo. Kljub temu je pisava še vedno dovolj prepoznavna, da lahko ve, da gre za pivsko podjetje. Drugi večji uspeh je to logotipi temeljijo na starih smučarskih plakatih, ki so pogoste v regiji Kolorado / Utah. Blagovna znamka uspešno poda izjavo o zgodovini blagovne znamke, ne da bi ga bilo treba zapisati s toliko besedami.

4 edinstveni pivski logotipi in zakaj jih imamo radi [2020 UPDATE]

Pivski logotipi, ki ne morejo navdihniti

Obstaja nešteto edinstvenih modelov piva; jih je nemogoče vse omeniti. Vendar je vredno upoštevati nekaj logotipov piva, ki ne dosežejo želenega učinka. V nekaterih primerih, poskus ustvarjanja edinstvene blagovne znamke lahko na koncu popolnoma izpusti znamko. V drugih primerih so slabi logotipi preprosto zaradi pomanjkanja ustvarjalnosti in truda. Sledijo vsi modeli, za katere ne priporočam, da jih uporabljate kot navdih.

Kobra

Cobra pivo je znana indijska blagovna znamka piva, ki se proizvaja tudi v Združenem kraljestvu, čeprav je z logotipom podjetja vse v redu, v tem je težava – v redu je. S takimi močna blagovna znamka, ki pričara nešteto slik, nekoliko razočaranje se je odločilo za preprost besedni znak.

4 edinstveni pivski logotipi in zakaj jih imamo radi [2020 UPDATE]

Amazonsko pivo

Na drugi strani se je brazilsko pivsko podjetje Amazon očitno poskušalo oddaljiti od tradicionalnega stila blagovne znamke. Njihov ročno narisan logotip je nedvomno edinstven. Vendar pa, otroški ton ne kriči takoj “piva” – je bolj primeren za sadni sok ali gazirano sodo. Malo verjetno je, da bi odrasli posegli po steklenici s to etiketo, da bi potešili žejo.

4 edinstveni pivski logotipi in zakaj jih imamo radi [2020 UPDATE]

Najboljša piva in najboljša znamka

Trženje ni vedno pokazatelj kakovosti. Mnogi bi trdili, da so logotipi nepomembni v primerjavi z okusi in načini varjenja. Vendar pa, blagovna znamka podjetja je ključnega pomena. Ta narekuje, ali potencialni potrošniki opravijo nakup ali jih preprosto preprosto obvestijo. Najboljše pivo na svetu bi nikoli ne prodajajte brez prepoznavne in odmevne etikete.

Logotipi se uporabljajo za spomin vaše blagovne znamke, zato bodo kupci povedali svojim prijateljem ali sodelovali z drugimi izdelki vašega podjetja. Če sami pivate pivo, potem lahko enostavno razvijati svojo blagovno znamko na spletu. Obstaja veliko virov, ki ustvarjajo odlične logotipe, ki bodo izstopali iz množice.

Pripravljeni ste oblikovati lasten logotip?

V teh dneh vam ni treba zapraviti bogastva za oblikovalca. S sofisticiranimi orodji, ki temeljijo na AI Izdelovalec logotipov Wix ali Izdelovalec logotipov blagovnih znamk, je enostavno – in celo zabavno! – oblikovati svoj logotip.

Če bi raje kdo drug naredil delo namesto vas, lahko za nizko ceno najamete odličnega oblikovalca Fiverr (kliknite tukaj za nekaj nasvetov strokovnjakov, kako najti najboljše oblikovalce).

Iščete več idej? Ne zamudite našega seznama storitve oblikovanja vrhunskih logotipov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map