11 preizkušenih načinov, kako se izogniti Gmailovemu zavihku za promocije v letu 2020

Morda ste poskusili z različnimi metodami, da bi ušli iz tega zavihka Promocije, samo da bi ugotovili, da so vaša e-poštna sporočila spet prišla tja. Z vsem delom, ki ste ga vložili v ustvarjanje odličnih oglaševalskih akcij, ne potrebujete Googlovega algoritma, ki bi vas sprožil. Ali vse ceste vodijo do zavihka Promocije ali se lahko z nekaj, kar boste dejansko storili, dobite tam, kjer želite biti?


Prepoved elementov, za katere Google meni, da so rdeče zastave, je lahko samo rešitev, ki jo potrebujete za dostop do Gmailovih naročnikov, ki trenutno nimajo vaših sporočil zaradi kartice »Promocije«. Toda kaj lahko še storite?

Tu je izčrpen seznam vseh preizkušenih metod, ki jih lahko uporabite za usmerjanje oglaševalskih akcij na ta zaželen zavihek Primarno. Ne pozabite pa, da se algoritmi Gmaila pogosto spreminjajo. Priporočamo, da preizkusite kombinacijo dveh, treh ali več načinov, dokler ne boste končno prišli do e-poštnih sporočil, kamor morajo biti.

1. Vprašajte za dodatek

Če ne storite ničesar, se bodo e-poštna sporočila, ki jih pošljete prek e-poštnih storitev trženja (EMS), verjetno prikazala na zavihku Promocije. Zakaj ne bi poskusili z neposrednim pristopom? Preprosto prosite svoje naročnike, da vas dodajo na seznam dovoljenih, tako da jih dodate na njihov seznam stikov.

Morda se sprašujete, kako lahko dobim seznam dovoljenih, če sem preusmerjen na Promocije? Dobro vprašanje. Vprašajte za dodatek v pozdravnem e-poštnem sporočilu – ko bodo vaša sporočila najbolj v mislih in jih bo naročnik verjetno poiskal, ko se bo prijavil.

Naročnike lahko prek drugih marketinških kanalov, kot sta Facebook in Instagram, tudi opozorite, da vaša e-poštna sporočila morda ne bodo dosegla. V pomoč vam je EMS Stalni stik ponuja možnost samodejnega objavljanja e-poštnih oglaševalskih akcij na vaših platformah družbenih medijev.

Vendar ne bo dovolj, da bralce preprosto prosite, da vas dodajo na njihov seznam stikov, če ne vedo, kako. Torej, olajšajte jih z navodili!

Od namizni ali prenosni računalnik, naročniki lahko povlečejo in spustijo vaš e-poštni naslov na primarni zavihek. Prosite jih, da naredijo ta dva koraka:

  • Rešite to e-poštno sporočilo tako, da ga kliknete in povlečete v vašo primarno pošto

Dodajte se v prejeto sporočilo Google Primary

  • Ko se v pogovornem oknu vpraša, ali želite, da se to dejanje izvede za vsako sporočilo tega pošiljatelja, kliknite Da

Na a Mobilna naprava, naročniki lahko vaše sporočilo premaknejo s svojega e-poštnega nabiralnika. Dajte jim te štiri hitre korake:

  • Rešite to e-poštno sporočilo tako, da držite prst na njem, dokler se ne prikaže kljukica
  • Dotaknite se treh pik v zgornjem desnem kotu zaslona
  • Izberite »Premakni v«
  • Nato izberite »Primarno«

Zdaj za preverjanje resničnosti: Ta pristop je sicer vredno poskusiti, vendar bo dejansko sledil le majhen odstotek naročnikov. Z drugimi besedami, ne ustavite se tukaj! Pojdimo naprej k sami vsebini e-poštnih sporočil.

2. Pazi na svoje besede

Če vaš e-poštni naslov uporablja veliko oglaševalskih zvočnih jezikov, je smiselno, da Gmail misli, da gre za promocijo, in ga pošlje na zavihek Promocije. To se morda sliši očitno, včasih pa se najpreprostejše stvari spregledajo.

Preskočite besede, kot so “Prodaja”, “Brezplačno”, “% popust”, “ponudbe” in “popust”, zlasti v vrstici. Prav tako boste želeli biti previdni pri uporabi vseh kapic, znakov za dolar ali odstotek ali pretiranega ločila, kot je veliko klicajev!!!!!

Vaš EMS vas lahko opozori na stavke, ki so lahko rdeče zastave. ActiveCampaign na primer ponuja orodje za preverjanje neželene pošte, imenovano SpamAssassin, ki samodejno pregleduje vsebino vašega sporočila in vam daje vedeti, ali tvegate. Čeprav je mapa Neželena pošta precej drugačna – in veliko slabša – kot zavihek Promocije, pa lahko z uporabo le nekaj »neželenih« besed pridete v težave, zato se jih znebite..

Seveda bodo nekatera vaša e-poštna sporočila promocijska – zato imate seznam. Promocijski žargon shranite za svojo ciljno stran. Prosite svoje kontakte, da kliknejo povezavo, kjer bodo našli najnovejše ponudbe in informacije o izdelku.

3. Bodite osebni

Pri izdelavi e-poštne marketinške kampanje se bolj osredotočite na e-pošto in manj na trženje tako, da strukturirate sporočilo, kot da pišete prijatelju. Uporabite pozdrav, kot sta “Pozdravljeni” ali “Pozdravljeni”, nato pa izkoristite orodje za spajanje po pošti vašega EMS-a, ki vključuje ime vašega stika.

Vključite uvod, ki je podoben tistemu, ki bi ga lahko vključili v osebno dopisovanje, na primer »Upam, da vam gre dobro«. Nato pojdite v svojo glavno vsebino.

Sporočilo naj bo čim bolj prilagojeno, vendar pojdite do točke. Kratek in neposreden je boljši kot dolg in preplavljen z informacijami. Uporabite glas, ki ustreza vaši blagovni znamki. Na primer, eddy podjetje za oblačila, ki cilja na Gen Z-ers, bi verjetno uporabljalo drugačne besede in besedne zveze kot ponudnik finančne programske opreme, ki bo šel po zadnjih upokojencev.

In ne pozabite ga zaključiti z odjavami, na primer »Hvala« ali »Upam, da se kmalu vidimo.« Pomaga, da se namesto z imenom vašega podjetja podpišete s pravim imenom. Ne pozabite, ste oseba, ki se pogovarja z drugo osebo – ne podjetje, ki razganja stranke.

4. Pojdi na fotografije

Promocijska e-poštna sporočila pogosto uporabljajo veliko slik, vključno s slikami izdelkov ali prodajno grafiko. Čeprav e-poštno sporočilo verjetno izgleda bolj privlačno, lahko vaš e-poštni naslov tudi označi in ga pošlje med Promocije.

Razmislite tako: Nepromocijska e-poštna sporočila prijateljev običajno ne vsebujejo veliko slik. Če bo vaše, bi to lahko bil znak, da je vaše e-poštno sporočilo od podjetja in ne od prijatelja. Slik se vam ni treba popolnoma znebiti; samo držite se enega. Upoštevajte tudi, če v svojem e-poštnem sporočilu uporabljate svoj logotip, saj to šteje za sliko.

5. Izberite Navadne besedilne akcije

Tako kot slike lahko tudi veliko oblikovanja vašo e-pošto naredi bolj privlačno. Kakšno dobro pa je odlično oblikovanje, če ga nikoli ne vidimo? HTML e-poštna sporočila se pogosto končajo na zavihku Promocije, zato ne preobremenjujte e-poštnega sporočila z grafično veliko predlogo in domišljijskimi pisavami.

Naj bo podobno e-poštnemu sporočilu, ki ga dobite od prijatelja ali poslovnega stika. Poglejte predloge, ki jih ponuja EMS, in izberite nekaj z malo kodiranja HTML, kot je to:

navaden besedilni e-poštni naslov

6. Zmanjšajte število povezav

Promocijska e-poštna sporočila pogosto vključujejo veliko povezav – povezave do domače strani vašega spletnega mesta, povezave do ciljnih strani in strani izdelkov, povezave do računov v družbenih medijih. Če imate preveč povezav, lahko vašo e-pošto označite in jo pošljete na zavihek Promocije. Povezave hranite na samo dveh ali treh in ne pozabite, da povezava “Odjava” šteje in mora biti tam.

Če pomislite na to, vse, kar resnično potrebujete, je ena povezava: Vaš poziv k dejanju. Izberite ga pametno in bodite pametni s svojim besedilom. Promocijske besedne zveze, kot sta »Kliknite tukaj« ali »Kupite zdaj«, lahko opozorijo na Google, medtem ko je povezava z besedami »Viri« ali »Več informacij« verjetno varnejša..

7. Preverite glave in noge

Glave in noge, ki jih vaš EMS samodejno ustvari, vključujejo stavki, kot sta “Odjava” in “Pogled v spletnem brskalniku.” Žal ti lahko pošljejo vaš e-poštni naslov na zavihek Promocije. Obvladovanje tega je lahko težavno, saj mora vaša e-poštna kampanja vsebovati povezavo odjaviti v skladu z zakonom CAN-SPAM iz leta 2003.

Bodite skladni in izboljšajte svoje možnosti, da pridete do zavihka Osnovno premaknete te povezave na dno vašega glavnega e-poštnega besedila, na primer pod svojim podpisom.

8. Bodite pozorni na svoj e-poštni naslov

Ali je vaš odgovor na e-poštni naslov enak naslovu v vašem pošiljateljskem polju? Če ne, bi moralo biti. Z uporabo različnih naslovov Googlu sporočajo, da je vaš e-poštni naslov iz podjetja. Prijatelji običajno nimajo različnih naslovov za odgovore v svojih e-poštnih sporočilih in verjetno ne uporabljajo naslova brez odgovora. Preverite nastavitve na svojem EMS in se prepričajte, da se vaši e-poštni naslovi za odgovore in pošiljatelja ujemata.

E-poštna sporočila pošljite tudi z osebnega e-poštnega naslova – od osebe, ki ni podjetje:

Gmail lahko ugotovi razliko med osebnimi in poslovnimi e-poštnimi naslovi. In celotna ideja, ki stoji za vašo e-poštno kampanjo, je graditi odnose s svojimi naročniki. Pojdite izza zaslona in v vaše podjetje vnesite človeški obraz in ime, da začnete postopek vezave.

9. Osredotočite se na vrednost

Googlova namena zavihkov je pomagati uporabnikom, da bi bili bolj produktivni pri e-poštnih sporočilih, ki jih želijo večino brati. Če se osredotočite na pošiljanje dragocene vsebine, bodo vaši naročniki iskali in prebrali vaša e-poštna sporočila, ne glede na to, ali so na zavihku Promocije ali Primarni. To lahko storite še korak dlje, tako da segmentirate seznam in pošljete določeno vsebino skupini vaših naročnikov, ki bi se jim zdela najpomembnejša..

Še enkrat, EMS bi vam moral biti v pomoč. Primerjalni e-poštni naslov, na primer vam omogoča segmentiranje e-poštnih seznamov glede na demografske podatke in vedenje vaših naročnikov, na primer, kako pogosto se odprejo in kliknejo vašo e-pošto. Tako lahko na primer za svoje najbolj zveste oboževalce pošljete e-pošto, ki ponuja ekskluzivne popuste ali izdelke.

Drug način, kako lahko uporabite segmentiranje, je: svojim naročnikom omogočite segmentiranje. Na primer, lahko navedejo vrsto vsebine, ki jo želijo prejemati, na primer informacije o dogodkih ali posebne ponudbe.

Najboljše, kar lahko storite, je, da na čist seznam stikov, ki ga želite prejeti, pošljete zanimive, dragocene e-poštne vsebine.

10. Pomislite na čas

Zdaj, ko ste izpopolnili svojo vsebino, morate upoštevati svoj čas. Google je pozoren na to, kako uporabniki komunicirajo z e-pošto. Če se vaša e-poštna sporočila odprejo in kliknete povezavo, imajo vaša sporočila boljše možnosti, da bodo preusmerjena na zavihek Osnovno. Iz tega razloga boste želeli poslati e-poštno sporočilo v času, ki je najboljši za vašo panogo.

Na primer, podjetje B2B bi želelo dostaviti med pisarniškimi urami, medtem ko bi B2C lahko razmislilo o večerih ali vikendih, ko bi bil lahko večji angažma. Uporabite funkcijo za testiranje sistema EMS za merjenje posla v različnih obdobjih dneva.

AWeber ponuja razdeljeno testiranje, kjer lahko pošljete isto e-pošto v treh različnih obdobjih dneva, da merite, kdaj ste najbolj angažirani. Lahko na primer pošljete e-pošto, zjutraj, popoldne in zvečer. Lahko pa postanete še bolj natančni, če preizkusite določene ure zjutraj, popoldne ali zvečer – na primer zgodaj, sredi in pozno.

11. Uporabite orodje, ki preverja vaše delo

Zdaj je čas, da pridobimo nekaj podatkov o tem, kam grejo vaša sporočila. Litmus in GMass sta brezplačni orodji, ki vam omogočata vpogled v to, kje bo verjetno prišel vaš email v Gmailu.

V programu Litmus lahko pošljete kopijo e-poštne oglaševalske akcije na e-poštni naslov, ki je naveden na »pod katerim zavihkom Gmail bo prikazan vaš e-poštni naslov?« stran. Vrnite se na stran in kliknite »Poslala sem«, da dobite rezultate.

Orodje Gmail

GMassova “Prejeta pošta, neželena pošta ali promocije?” orodje je nekoliko bolj temeljito. Omogoči vam seznam “semenskih” e-poštnih naslovov, ki jih boste lahko uporabljali v svojem EMS. Na seznam pošljite testno kampanjo in se vrnite na glavno stran GMass in počakajte, da se prikažejo vaši e-poštni rezultati, ki bodo pokazali, na katero zavihek Gmail ste preusmerili vaš e-poštni naslov. GMass vam bo dodelil barvo, da boste lažje opazili e-poštna sporočila ali pa uporabite polje za iskanje in iskanje po pošiljateljevem naslovu, da prikažete samo svoje rezultate.

Orodje za prejeto Gmass

Zabavna značilnost GMass je to lahko uporabite polje za iskanje, da vidite, kako delujejo e-poštna sporočila vaših konkurentov (če uporabljajo tudi GMass). Morda boste želeli vedeti, kako uspešni so pri izhodu iz zavihka Promocije! Če se zdi, da vaši tekmeci delujejo bolje kot vi, si morda omislite, da se boste znašli na njihovem seznamu e-poštnih sporočil in si ogledali, kateri od teh korakov se lotijo ​​na zavihku Osnovno.

Za ustvarjanje oglaševalskih akcij so lahko koristni lakmus in GMass. Toda kot pri številnih brezplačnih orodjih zanesljivost rezultatov ni zagotovljena. Kljub temu boste verjetno zbrali več informacij, kot če bi samo poslali testno e-poštno sporočilo na svoj Gmail račun ali na Gmailov naslov prijatelja. Gmail lahko vaš naslov prepozna kot naslov, s katerim je prejemnik že sodeloval, in ga zato pošlje na zavihek Primarno.

S temi orodji pošljete e-poštno sporočilo v Gmail račun, ki ga še nikoli niste poslali po e-pošti. Preizkusite število povezav, slik ali sprožilnih besed in preverite, ali lahko sporočila preidejo v sporočila ali če gredo v čistilne akcije. Če ugotovite, da niste uspešni, spremenite e-poštna sporočila in poskusite znova.

Karkoli narediš…

Ne izgubite upanja na Gmail. Zavedamo se, da je lahko frustrirajoče, ko porabite čas za e-poštno oglaševalsko akcijo in je ne gledate, vendar zavihek Promocije verjetno ne bo dočakal konca uspeha pri trženju po e-pošti. Zavihke je omogočila le približno tretjina uporabnikov Gmaila.

In še boljša novica: zavihek Promocije je prihranil 93% komercialnih sporočil, da so šli v mapo z neželeno pošto. Phew!

Čeprav zagotovo želite sprejeti korake, potrebne za usmerjanje e-poštnih sporočil na zavihek Primarno, lahko vaša e-poštna trženjska prizadevanja še vedno delujejo, tudi če se zaključite s promocijami. Prepričati se morate le, da pošiljate e-poštna sporočila, ki jih želi brati vaš seznam. Dosledno pošiljanje sporočil in dragocena vsebina sta način razvijanja zvestobe in zaupanja do blagovne znamke ter močna e-poštna marketinška akcija.

Viri

https://returnpath.com/wp-content/uploads/2017/01/Gmail-Tabs-Report-FINAL.pdf

https://knowledgebase.constantcontact.com/articles/KnowledgeBase/5670-segmenting-contact-lists?lang=sl_US#different

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me