10 razlogov, zakaj je e-pošta dobra za poslovanje

Širjenje oglaševanja na družbenih medijih in plačljivo oglaševanje ponuja malim in srednje velikim podjetjem več možnosti kot kdajkoli prej, da dosežejo svoje občinstvo. Zakaj se torej obrniti na starinski medij, kot je e-pošta?


Prvič, vaš e-poštni seznam naročnikov je neposredna povezava do vaših strank in potencialnih kupcev, zato ni mogoče, da bi posodobitev algoritma čez noč prepolovila doseg vašega naročniškega seznama (na primer Facebook). In drugič, vaš naročniški seznam je vir, ki ga imate pod nadzorom, zato tekmovalec ne more nenadoma podvojiti stroškov, da bi prišel pred vašo publiko (na primer PPC).

Toda obstaja še tretji, najpomembnejši razlog. Donosnost naložbe je tam. E-pošta še naprej pritegne pozornost ljudi, učinkovito zagotavlja poslovna sporočila, spodbuja konverzije in nenehno vrača ljudi, ki jih imajo radi prodaje. Noben drug marketinški ali prodajni kanal ne more trditi isto.

Ne sprejemaj moje besede. Trdi podatki bodo zagotovili vse potrebne dokaze.

# 1. Ameriški delavci porabijo 25% svojega dnevnega branja e-pošte

E-pošta je dobra za poslovanje, saj so vsi obsedeni s tem, da jo berejo kot preusmeritev. Raziskave družbe Adobe Systems Inc. to kažejo povprečen ameriški delavec z belim ovratnikom porabi 6,3 ure na dan samo za preverjanje e-pošte. In to je veliko opozorilo – 90% jih je priznalo, da je vsaj del tega časa uporabilo tudi za preverjanje svoje osebne e-pošte.

E-poštna sporočila vam omogočajo, da sporočila pošljete ljudem, ki imajo porabo v točno določenem času, ko iščejo odvračanje od delovnega dne. Trženje sporočil je vso pozornost ljudi, še posebej, če je alternativa e-poštno sporočilo.

# 2. Devet od desetih elektronskih sporočil Pojdi v mapo »Prejeto«

E-pošta je dobra za podjetja, saj bo vaše občinstvo sporočilo dejansko dobilo. Raziskave ponudnika e-poštnih storitev Campaign Monitor to kažejo povprečni organski doseg objave na Facebooku je približno 2%. Nasprotno pa bo 90% e-poštnih sporočil, ki jih pošljete na vaš seznam naročnikov.

Ustvarjanje vsebine stane denar. Če želite, da vaše občinstvo vidi sporočila, ki jih plačujete, je e-pošta boljši kanal. Vsak dolar, ki ga porabite za ustvarjanje objave v družabnih medijih, bo videl le majhen del vaše publike. Toda vire, porabljene za pošiljanje e-poštnih sporočil, bo velika večina njegove ciljne publike dejansko videla.

Zato se nekatere e-poštne rešitve, kot je GetResponse, specializirajo za povečanje stopnje dobavljivosti. Oglejte si naš strokovni pregled GetResponse, če želite izvedeti več o platformi.

# 3. Skoraj 75% potrošnikov daje prednost e-pošti

E-pošta je dobra za podjetja, ker je potrošnikom bolj všeč. Ko je raziskovalno podjetje Marketing Sherpa potrošnike povprašalo po želenem kanalu za trženje blagovnih znamk, je bil odziv presenetljiv – blizu treh od štirih e-poštnih sporočil.

10 razlogov, zakaj je e-pošta dobra za poslovanje

Družabni mediji in oglaševanje v iskalnem omrežju so priljubljeni, vendar ko gre za mala in srednja podjetja, ki jih želijo opaziti, kje so dobrodošli, ni nobenega nadomestila za mapo »Prejeto«. Tu so potrošniki najbolj dovzetni za vas, ko so na internetu.

# 4. Več kot 40% potrošnikov vas bo nagradilo za njihovo trženje

E-pošta je dobra za podjetja, saj si potrošniki želijo vrednosti, ki jo ponuja, in so pripravljeni dati veliko, da jo dobijo. Raziskave PunchTab so pokazale, da ni 59% potrošnikov, ki so pripravljeni prejemati redna e-poštna sporočila, ko vsebujejo nagrade, ampak je 41% pripravljenih deliti osebne podatke, da jih dobijo.

E-pošta ne omogoča samo, da najdete angažirano občinstvo – nagradi vas z njihovimi osebnimi podatki, tako da jih lahko uporabite kot del svoje tržne in prodajne strategije tudi drugje.

# 5 E-pošta je za nakup 40% boljša od družbenih medijev

Podatki kažejo, da je e-pošta priljubljena. Zato ne preseneča, da je dobro tudi za poslovanje, ker se ta priljubljenost preuči v nakupno moč. Raziskave McKinseyja to kažejo Trženje e-pošte je 40% bolj učinkovito kot kanal za pridobitev blagovnih znamk kot Facebook ali Twitter.

Izdelava družbenih medijev je pomemben kanal za blagovne znamke, vendar je težko izstopati in opaziti. Tudi če ste opaženi, ste vedno pozorni na konkurenco z drugimi znamkami za pozornost svoje publike. Nasprotno pa je e-pošta intimna in samotna. Če se povežete z nekom tam, je veliko večja verjetnost, da boste to osebo prepričali, da postane plačljiva stranka.

# 6. Približno 10% prometa spletnega mesta se lahko spremeni v e-poštne naročnike

E-pošta je dobra za podjetja, saj lahko celo pretvori promet na spletni strani v dolgoročno povezavo. Raziskave, ki jih je navedel The Content Strategist, kažejo, da je razmerje med konverzijami med vašo spletno stranjo in e-pošto – meritev, koliko edinstvenih obiskovalcev spletnega mesta se naroči na vaš e-poštni seznam – za podjetja, ki se ukvarjajo z e-trgovino, od 7 do 12%..

Kar je v tej statistiki najboljše, je, da večina teh naročnin izhaja iz želje po popustu in drugih promocijskih ponudbah. Torej ne samo da širiš svoj seznam, ampak to počneš tudi z naročniki, ki jih zanima pretvorba v kupce.

# 7. Potrošniki do 40% časa kliknejo na vsebino v e-poštnih sporočilih

E-pošta je dobra za podjetja, saj spodbuja sodelovanje. Raziskave Marketing Land kažejo, da lahko stopnja klika za odpiranje e-pošte – ki meri, koliko odprtih e-poštnih sporočil je tudi kliknilo povezavo znotraj njih – lahko doseže 40%.

To kaže, da izdelava e-poštnega seznama ni meritev nečimrnosti. Pošiljanje e-poštnih vsebin naročnikom ne prinaša samo pogledov, temveč tudi sodelovanje. Lahko ga uporabite kot most za prečkanje vrzeli med občinstvom in vašimi izdelki ter potrošnike usmerite neposredno tja, kjer lahko pretvorijo.

Da bi lažje izkoristili svoj potencial, nekateri ponudniki rešitev za e-pošto, kot je AWeber, ponujajo specializirane predloge, zasnovane z najboljšimi praksami za pretvorbo spletnih strani. Oglejte si naš strokovni pregled AWeber, če želite izvedeti več o tem, kako lahko njihovi obrazci za prijavo na spletno mesto pomagajo pri uporabi spletnega prometa za rast seznama naročnikov.

# 8. Stopnje konverzije po e-pošti po e-pošti so 5x višje od Facebooka

Zato ne sme biti presenečenje, da je e-pošta dobra za podjetja: veliko bolj učinkovita je pri ustvarjanju konverzij kot socialni mediji. Raziskave družbe GrowCode kažejo, da je povprečna stopnja konverzije potencialnih strank, poslanih na spletno mesto za e-trgovino po e-pošti, 10,2% – petkrat višja od Facebooka.

Dejansko so potencialni potencialni potencialni potencialni kupci za promet iz e-pošte za konverzijo trikrat večji od potencialnih za neposredni promet, kar poudarja, da lahko e-pošta filtrira promet do publike, ki je ne zanima samo za vaš izdelek, ampak je tudi pripravljena in pripravljena na nakup..

# 9. Elektronska pošta je več kot 2x bolj učinkovita pri pretvorbi v mobilne kot družabne

E-pošta je dobra tudi za podjetja, saj se njena sposobnost pretvorbe razširi na mobilno. Raziskava podjetja Shopify o več kot milijon dolarjev mobilne prodaje na črni petek / kibernetski ponedeljek 2017 je pokazala, da so obiskovalci prodajaln e-trgovine, na katere se sklicuje e-pošta, pretvorili 4,29% časa – v primerjavi s samo 1,81% za napotitve na družbene medije.

10 razlogov, zakaj je e-pošta dobra za poslovanje

Ne glede na to, ali gre za namizje ali mobilni telefon, je e-pošta boljša pri pretvorbi potencialnih strank kot drugi glavni kanali, kjer mala in srednja podjetja usmerjajo svoje vire in prizadevanja.

# 10. Elektronska pošta zadrži štiri od petih strank

E-pošta je dobra za podjetja, saj se ne pretvori samo – stranke se vedno znova vračajo za več. Raziskave emarketer kažejo, da je stopnja hrambe za stranke, pretvorjene po e-pošti, 80%. To je skoraj podvojilo stopnje socialnih medijev (44%) in plačanega iskanja (43%).

E-pošta vam omogoča, da ostanete v stiku s strankami. Lahko nadaljujete z dodatnimi ponudbami izdelkov ali preprosto nadaljujete pogovor. Kakor koli, kanal vam omogoča, da zgradite trajno povezavo, ki se ne konča z enim samim nakupom.

E-pošta ni samo bolj učinkovita – je cenejša in enostavnejša za uporabo

Doseg socialnih medijev in plačana iskanja pridejo na ceno. Po eni strani se družbena omrežja zavedajo, da se podjetja preveč zanašajo na svoje kanale za sodelovanje z občinstvom, in nenehno spreminjajo algoritme, da zmanjšajo doseg organske proizvodnje. Po drugi strani pa vas PPC v iskalnem mehanizmu postavlja v hudo konkurenco, zaradi katere so ponudbe višje in višje.

Nasprotno pa vam bo e-poštna rešitev, kot je stalni stik, omogočila komunikacijo z vsemi, ki so na vašem naročniškem seznamu, tako pogosto, kot želite, in za nizko fiksno ceno. Dosežete lahko publiko, ki je empirično dokazano, da ustvari manjši del stroškov drugih kanalov. Oglejte si naš strokovni pregled stalnih stikov, če želite izvedeti več o zmogljivosti platforme.

Ne glede na to, kako gledate na to, e-pošta je kanal, v katerega morajo mala in srednja podjetja vlagati. Dlje kot čakate, da začnete kanal jemati čim bolj resno, več denarja boste pustili na mizi..

Viri

https: //www.huffingtonpost.com/entry/check-work-email-hours-survey_us_55ddd168e4b0a40aa3ace672
https: //www.campaignmonitor.com/resources/guides/why-email/
https: //www.marketingsherpa.com/article/case-study/customer-communication-by-channel
https: //loyalty360.org/content-gallery/daily-news/customer-loyalty-shouldnt-be-about-rewarding-high-spenders-insight-from-pun
www.mckinsey.com/insights/marketing_sales/why_marketers_should_keep_sending_you_emails
https: //contently.com/2015/07/13/the-magic-content-marketing-ratio-email-conversion-rate/
https: //marketingland.com/the-email-metric-you-should-be-tracking-but-arent-8879
https: //www.growcode.com/blog/ecommerce-conversion-rate/
https: //www.smartinsights.com/ecommerce/ecommerce-analytics/ecommerce-conversion-rates/
https: //inboundrocket.co/blog/6-reasons-why-email-marketing-is-important-for-internet-marketing/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map